17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGradul de risc al unei partide

Gradul de risc al unei partide

Un aspect important al organizarii si desfasurarii competitiilor sau jocurilor sportive il reprezinta gradul de risc. In sensul prezentei ordonante, gradul de risc al competitiei sau jocului sportiv reprezinta „nivelul posibilitatii producerii unor fapte indreptate impotriva ordinii si sigurantei publice cu ocazia desfasurarii competitiei sau jocului sportiv“.


Inspectoratul Judetean de Jandarmi Dolj a tinut sa explice in comunicat cum se stabileste gradul de risc al unei partide: „Gradul de risc al jocului sportiv se stabileste de comandantul unitatii de jandarmi competente teritorial, impreuna cu organizatorul acestora, in functie de caracterul national sau international al competitiei sau jocului sportiv, numarul estimativ al spectatorilor, prezenta si numarul suporterilor echipelor oaspete, incidente precedente in care au fost implicati suporteri ai uneia echipele participante. In functie de aceste criterii, meciurile de fotbal pot fi clasificate astfel: cu risc ridicat, cu risc moderat, cu risc redus“.


OG nr. 11/ 2006 prevede expres ca „asigurarea ordinii publice in interiorul locurilor de desfasurare a competitiilor si jocurilor sportive cu grad ridicat de risc se executa numai cu structuri specializate ale jandarmeriei, in conditiile legii“, nelasând la latitudinea organizatorului asigurarea ordinii publice in astfel de situatii.


Material realizat cu ajutorul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS