6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGermania - Argentina, finala din sferturi

Germania – Argentina, finala din sferturi

Pentru Germania lui Jürgen Klinsmann, urmeaza astazi cel mai dificil examen de pâna acum la Cupa Mondiala, intâlnirea din sferturile de finala cu Argentina, o echipa care, ca si gazdele turneului, nu vrea sa iasa din competitie inainte de finala. Meciul Germania – Argentina, programat sa se dispute pe „Olympiastadion“ din Berlin, a fost catalogat de presa drept una dintre finalele care se joaca mai devreme la acest Mondial, cealalta partida in cauza fiind Brazilia – Franta. De fapt, intâlnirea dintre cele doua este o reeditare a finalei de la „Coppa del Mondo 1990“, când germanii condusi atunci de pe banca de „Kaiserul“ Beckenbauer s-au impus la limita si au câstigat trofeul.


Germania de astazi are o fata noua, cel putin in comparatie cu echipa lui Voller din 2002, finalista la Mondialul asiatic, iar Jürgen Klinsmann tine cu tot dinadinsul sa arate asta. „Trebuie sa demonstram lumii intregi ca acum exista alta Germanie, cu o mentalitate diferita“, spunea „Klinsi“, miercuri.


Nemtii au aratat pâna acum o pofta de joc si de gol care nu le era caracteristica, impunându-se destul de lejer in fata tuturor echipelor pe care le-a intâlnit, exceptie facând partida cu Polonia (1-0). In optimi, suedezii practic nu au contat in fata gazdelor competitiei (0-2), germanii dând impresia ca in nici un moment nu s-a pus problema invingatoarei.


Argentina, printre favorite


Argentina este insa o echipa capabila sa puna capat optimismului si euforiei care a cuprins Germania in ultimele doua saptamâni. Jose Pekerman a reusit, in sfârsit, sa puna la punct o echipa care isi pierduse identitatea la ultimul Mondial din Coreea de Sud si Japonia si, in sfârsit, Argentina a redevenit Argentina, nu ca aceea din 1986, când Maradona era in forma maxima si facea cât jumatate din echipa, dar cel putin la fel de valoroasa ca „team-ul“ din 1990. Doua victorii in grupa cu Coasta de Fildes si Serbia (2-1, 6-0), egalul cu Olanda si succesul cu Mexic din optimi (2-1 dupa prelungiri), toate obtinute in urma unui joc incântator, au dat aripi sud-americanilor, pe care presa i-a propulsat printre primele trei favorite la titlu.


Daca Jürgen Klinsmann a apelat la psihologi pentru a umbla la moralul jucatorilor inainte de meciul de astazi, argentinienii au capatat un optimism cronic, fara ajutorul vreunui specialist: „Estimez la 60 la suta sansele noastre de a elimina Germania, dar va trebui sa jucam cum o facem de obicei, cu mingi pe jos“, spunea, ieri, Saviola, unul dintre atacantii „blanco-celeste“.


Daca la germani Michael Ballack si Miroslav Klose au avut in aceasta saptamâna câteva probleme medicale minore, hematom la glezna, respectiv inflamatie la ligamente, intreg lotul Argentinei este valid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS