5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNemtii au invins Columbia

Nemtii au invins Columbia

Vineri seara, reprezentativa Germaniei a disputat ultimul meci amical inaintea debutului la Campionatul Mondial. Elevii lui Jurgen Klinsmann au obtinut o victorie foarte buna pentru moralul lor, 3-0, la Berlin, in fata Columbiei, o echipa care a ratat intâlnirea cu Mondialul din acest an.
Capitanul Michael Ballack a deschis scorul dupa 21 de minute de joc, Schweinsteiger majorând diferenta de pe tabela in minutul 38 si stabilind scorul final in minutul 70.
Pe lânga cele trei goluri marcate, germanii au ratat alte câteva ocazii clare de gol, principalii protagonisti fiind atacantii Klose si Podolski. Deci, se poate spune ca, la ultima repetitie dinaintea Campionatului Mondial, nemtii au impresionat, mai ales ca, in precedentul amical, formatia lui Klinsmann nu reusise decât un 2-2 cu Japonia.
„Jucatorii au avut o prestatie foarte buna, au alergat mult si au respectat indicatiile tactice“, a spus, multumit, selectionerul Klinsmann dupa meci.

Suedia, doar o remiza cu Chile

In aceeasi zi s-au mai dsputat si alte partide amicale, in care au fost implicate echipe participante la Campionatul Mondial din acest an. Suedia nu a reusit decât un rezultat de egalitate cu Chile, scor 1-1, in ciuda faptului ca a beneficiat de aportul vedetelor Henrik Larsson si Zlatan Ibrahimovic.
Scandinavii au dominat prima parte, când au si marcat prin Larsson (’32), dar jocul lor a avut de suferit in repriza a doua, când chilienii au egalat prin Humberto Suazo (’51) si au ratat alte câteva ocazii de gol. Suedia va intra in scena la Campionatul Mondial sâmbata, in a doua zi a turneului, urmând sa intâlneasca, la Dortmund, Trinidad-Tobago.
La Geneva, Italia nu a stralucit in fata Ucrainei, cu care a incheiat la egalitate, scor 0-0, elevii lui Oleg Blohin pastrându-si invincibilitatea pentru a 18-a oara consecutiv, adunând atât meciurile oficiale, cât si pe cele de pregatire.
Ucrainenii au fost privati si de prezenta vedetei lor, Andrei Sevcenko, ocupat mai mult cu semnarea actelor cu Chelsea in aceasta perioada.
Italienii vor juca primul meci la Campionatul Mondial pe 12 iunie, cu Ghana, in Grupa E, in timp ce ucrainenii vor intra in pâine si mai târziu, pe 14 iunie, când este programat meciul cu Spania.
Tot vineri, s-au mai disputat meciurile: Liechtenstein – Togo 0-1, Angola – Turcia 2-3 si Tunisia – Uruguay 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS