14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGermania si Costa Rica

Germania si Costa Rica

Ca de obicei, reprezentativa gazda, in cazul Mondialului din acest an Germania, care face parte din Grupa A, va juca in deschiderea competitiei. Adversara selectionatei pregatite de Jurgen Klinsmann va fi una modesta, Costa Rica, provenita din America Centrala, o zona in care numai o echipa conteaza pe plan fotbalistic, Mexic. Sortii i-au harazit Germaniei un partener de joc cum nu se poate mai potrivit pentru un debut reusit, eventual si din punct de vedere spectacular. O victorie a Germaniei, mai ales una la scor, le-ar da elan jucatorilor si le-ar crea un moral bun, acestia fiind criticati in dese rânduri de presa pentru amatorismul de care au dat dovada de multe ori in joc. In cazul unui semiesec sau, si mai grav, in cazul unei infrângeri, echipa lui Klinsmann va fi desfiintata de presa din Germania, care a pândit in ultimul timp cea mai mica greseala a nationalei pentru a taxa, uneori intr-o maniera exagerat de dura. Nemtii nu au insa de ce sa se teama. Adversarii lor de vineri, de pe stadionul „Allianz-Arena“ din München, au fost invinsi in cursul acestei saptamâni, cu scorul de 3-2, de o selectionata germana, insa una alcatuita din jucatori care activeaza in diviziile a treia, a patra si a cincea. Cu toate ca selectionerul Alexandre Guimaraes a folosit o echipa alcatuita mai mult din rezerve, costaricanii nu au nici o scuza pentru aceasta umilinta in fata unora care joaca fotbal doar in timpul liber, in rest fiind mecanici auto, ospatari sau studenti.
Asadar, Germania nu poate scapa cele trei puncte din primul meci, decât printr-o minune.

Polonia – Ecuador, tot in prima zi

Pe lânga meciul de debut, dintre Germania si Costa Rica, tot pe 9 iunie se va disputa, la Gelsenkirchen, si partida dintre reprezentativele Poloniei si Ecuadorului, in aceeasi grupa A. Meciul, programat sa inceapa la ora 22.00 (ora României), se anunta putin mai echilibrat ca prima confruntare a Mondialului, insa si aceasta intâlnire are o favorita: Polonia. Elevii lui Pavel Janas au impresionat in preliminarii, dovedind ca formeaza o echipa solida, care, daca prinde o zi buna, poate pune probleme oricarei selectionate prezente la turneul din Germania. Polonia nu impresioneaza prin individualitati, ci mai degraba prin forta de grup, cel mai cunoscut fotbalist al acestei echipe fiind portarul lui Liverpool, Jerzy Dudek, care, inexplicabil, nu a fost inclus in lotul pentru Cupa Mondiala, selectionerul preferând alti trei goalkeeperi.
De partea cealalta, ecuadorienii vor veni in Germania fara un jucator foarte important, atacantul formatiei LDU Quito, Franklin Salas, fiind suspus unei interventii chirurgicale la genunchi in luna aprilie. Va reveni in schimb in tricoul nationalei, dupa un an de absenta, atacantul Ivan Kaviedes, fost jucator in Italia, la Perugia, in prezent la Argentinos Juniors, care nu mai fusese convocat din cauza unui conflict cu selectionerul Suarez.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU