24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Fotbal si sânge

Alb-albastrii au avut trei adversari in meciul cu Dinamo II: echipa „cateilor“, brigada de arbitraj si, nu in ultimul rând, observatorul, care a permis orice pe terenul de joc, dar si in tribune, unde suporterii olteni au fost batuti cu bestialitate de fanii „câinilor rosii“.

Cu toate ca acest meci nu conta in clasament, gazdele fiind deja retrogradate in „C“, iar Universitatea a „dezertat“ din coclaurile Diviziei B, rivalitatea dintre cele doua grupari nu a fost afectata. Si acest lucru a fost relevat perfect de ostilitatile din teren, si nu numai, in tribune petrecându-se un episod greu de relatat in cuvinte.
Cu un sfert de ora inainte de primul fluier al partidei, cei treizeci de suporteri olteni prezenti in Capitala au fost atacati de 250 de fani ai „câinilor rosii“, inarmati pâna in dinti cu cutite, lanturi si bâte. Bataia a durat mai bine de zece minute, deoarece cei cinci jandarmi care ar fi trebuit sa impiedice „macelul“ au fost depasiti de evenimente, ei multumindu-se doar sa asiste la desfasurarea calvarului. Bucurestenii nu au tinut cont de nimic, au batut cu bestialitate tot ce le-a stat in cale, copii, batrâni si ziaristi. Au fost si persoane injunghiate si capete sparte, spre multumirea sufleteasca a organizatorilor, care au afirmat ca nu a fost vina lor. Victimele bucurestenilor ar fi fost mult mai multe daca ultrasii craioveni nu sareau in curtile oamenilor din imediata vecinatate.
In semn de protest, jucatorii Universitatii au parasit terenul de joc si au revenit abia la 25 de minute dupa ora 11.00, si asta pentru ca observatorul Gheorghe Farcas si-a impus punctul de vedere.

Razboi si pe teren

Daca in tribune totul a depasit orice imaginatie, nici ostilitatile din teren nu au fost departe de acest lucru, dinamovistii, cu permisiunea brigazii de arbitri si a observatorului, demonstrându-si calitatile de gladiatori, intrarile foarte dure fiind de multe ori trecute cu vederea. Printre cei care au simtit din plin simpatia elevilor lui Ion Marin s-a numarat si capitanul Ciuca, fundasul dreapta suferind o entorsa la genunchiul drept in urma unui fault de „rosu“.
Juvetii au inceput partida hotarâti sa transeze victoria, punând presiune pe adversar, au reusit sa-si creeze doua ocazii de a marca, dar Dorel Stoica (‘9) si Gârla (’13) nu au avut succes. Tot aplombul Universitatii a avut de suferit in momentul in care centralul intâlnirii a permis intrarile grosolane ale alb-rosilor.
Controversele au degenerat putin mai târziu, când Stinga a fost trimis pe acoperisul unei cladiri, pentru ca a indraznit sa-i atraga atentia centralului asupra faptului ca fanii gazdelor aruncau cu pietre in Bornescu, iar acesta nu-si putea face meseria.
Spiritele s-au incins si mai tare in minutul 24, in urma unui fault dur, jucatorii luându-se la bataie, fiind cu greu opriti de oficiali si arbitri. Prima repriza nu s-a terminat inainte ca Alex Piturca sa trimita mingea putin peste transversala cu o lovitura de cap (’43).

Doar golurile au mai animat atmosfera

Nici dupa pauza jucatorii celor doua combatante nu au reusit sa se calmeze, insa, in afara contrelor verbale si fizice, nu au reusit mare lucru prin joc. Dinamovistii au obtinut un penalti gratuit in minutul 50 prin Sascau, care pur si simplu s-a lasat jos lânga Gaman, lovitura de pedeapsa fiind transformata cu „sete“ de Damaschin. Dupa numai câteva minute, alb-rosii au „muscat“ din nou, pe fondul unei greseli in lant a defensivei craiovene, Musat fiind cel care a marit avantajul de pe tabela cu un sut la care Bornescu nu a avut nici o replica.
Oltenii au redus din diferenta gratie lui Piturca, atacantul Universitatii obtinând nesperat o lovitura de pedeapsa, transformata, la cererea suporterilor, de Bornescu (’82). Cu patru minute inainte de final, Piturca a fost secerat, din nou, in careu, dar centralul Uihely a inchis ochii, lasând jocul sa continue. Si când tot optimismul disparuse, Saceanu a adus bucuria pe chipurile fanilor, inscriind din 12 metri pentru 2-2 (’90+1).
Entuziasmati de golul lui „Gattuso“, alb-albastrii au atacat cu tot efectivul, inclusiv cu Bornescu, dar fara sorti de izbânda, remiza neputând fi impiedicata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII