5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa Mondiala bate la usa

Cupa Mondiala bate la usa

Au mai ramas câteva zile pâna la startul celei de-a 18-a editii a Campionatului Mondial de Fotbal. In Germania, 32 de echipe nationale se vor duela pe teren, unele pentru victoria finala, altele doar pentru spectacol sau pentru satisfactia de a fi acolo.

Pe stadionul „Allianz-Arena“ din München va debuta, vineri, competitia care se preconizeaza ca va fi cel mai vizionat eveniment din istoria televiziunii, Campionatul Mondial de fotbal. Pentru a doua oara in istorie, Germania a fost desemnata sa gazduiasca aceasta intrecere, pe care a câstigat-o de trei ori de-a lungul timpului, ultima data in 1990. Alaturi de selectionata tarii gazda, numai 31 de natiuni din cele 203 care s-au aliniat la startul preliminariilor vor avea privilegiul sa scrie o pagina din istoria mondialelor.
Va reusi Brazilia si la aceasta a 18-a editie a Campionatului Mondial sa-si dovedeasca suprematia? Va fi capabila Germania sa isi valorifice avantajul terenului propriu? Vor domina europenii competitia? Va reusi una din echipele cotate cu sansa a doua sa creeze o surpriza? Acestea sunt intrebarile care stau pe buzele tuturor iubitorilor fotbalului in aceste zile. Misterul va fi elucidat abia pe 9 iulie, la o luna de la inceperea competitiei, când arbitrul va fluiera sfârsitul finalei programata sa se dispute la Berlin. Pentru a doua oara consecutiv, România a ratat prezenta la Campionatul Mondial, insa istoria a mers inainte si fara „tricolori“ si nimeni din fotbalul mare nu ne va simti lipsa la ceea ce nemtii numesc „Fussball-Weltmeisterschaft“.
La turneul din Germania, ca de altfel la fiecare editie a Mondialului, cele mai multe participante provin din Europa, 13, iar sase natiuni vor sta in premiera la „masa“ celor importanti: Ucraina, Trinidad-Tobago, Angola, Togo, Coasta de Fildes si Ghana. Dintre cele opt grupe in care au fost repartizate cele 32 de selectionate, Grupa C pare sa fie cea mai echilibrata, fiecare dintre echipele care o compun, Argentina, Olanda, Serbia-Muntenegru si Coasta de Fildes, având sanse reale de a accede in optimile competitiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS