24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRoland Garros, o poveste fara sfârsit

Roland Garros, o poveste fara sfârsit

Astazi debuteaza editia 2006 a Internationalelor Frantei la Tenis, cel de-al doilea turneu de Mare Slem al anului. Timp de doua saptamâni, cei mai mari jucatori ai lumii se vor duela pentru a intra in istoria competitiei, dar si pentru premiile consistente puse la dispozitie de organizatori, care depasesc 14 milioane de euro.


La patru luni dupa ce primul turneu din cele patru de Mare Slem ale anului s-a incheiat, este vorba despre Australian Open, competitia de la Roland Garros, despre care francezilor le place sa spuna ca este „une histoire sans fin“ (o poveste fara sfârsit), aduna pentru a doua oara crema tenisului mondial pe arenele de la Paris. Cu toate ca baza acestui turneu a fost pusa in 1891, când au avut loc primele schimburi de mingi peste fileu intr-un cadru organizat, intrecerea din Franta nu este cea mai batrâna dintre cele patru superturnee, decana de vârsta fiind, la cei 126 de ani ai sai, cea de la Wimbledon.


Ca toate cele patru turnee de Grand Slam, pe tablourile principale ale probelor de simplu masculin si feminin vor fi prezenti câte 128 de sportivi, iar capii de serie vor fi 32 pentru fiecare categorie.


La inceputul acestei saptamâni, organizatorii Internationalelor de Tenis ale Frantei au anuntat ca, pentru prima data in istoria turneelor de Mare Slem, premiile pentru proba feminina vor fi egale cu cele din proba masculina. Astfel, câstigatorii turneului care se va disputa in perioada 28 mai – 11 iunie, vor fi rasplatiti cu câte un cec de 940.000 de euro, iar premiile totale vor fi de 14,3 milioane de euro.


România are patru reprezentanti


La editia din acest an, România va avea patru reprezentanti.


La masculin au obtinut dreptul de a intra direct pe tabloul principal Victor Hanescu, Andrei Pavel si Razvan Sabau, in timp ce la feminin vom fi reprezentati de Anda Perianu sau Edina Gallovits, cele doua intâlnindu-se ieri, dupa inchiderea editiei, in ultimul tur al calificarilor.


Hanescu risca sa rateze participarea din cauza unor probleme medicale, el acuzând dureri la spate.


Bucuresteanul este cel care anul trecut a obtinut cea mai buna performanta la turneul francez dintre românii inscrisi atunci, el ajungând pâna in sferturile de finala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS