13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn antrenor si doi tenismeni au fost asasinati

Un antrenor si doi tenismeni au fost asasinati

Tehnicianul Ahmed Rachid si jucatorii Nasser Ali Hatem si Wissam Adel Odah au fost ucisi la Bagdad pentru ca purtau sorturi si tricouri.


Secretarul general al Comitetului Olimpic Irakian, Amer Jabbar, a anuntat ca antrenorul echipei de tenis a Irakului, Ahmed Rachid, si doi componenti ai lotului au fost asasinati joi, la Bagdad.


„Barbati inarmati i-au asasinat, joi dupa-amiaza, pe antrenorul Ahmed Rachid si pe jucatorii Nasser Ali Hatem si Wissam Adel Odah, in cartierul Saidiya“, a spus Jabbar. Potrivit declaratiilor unor martori la asasinat, cei trei barbati au fost impuscati pentru ca purtau sorturi si tricouri de tenis. Locuitorii au precizat ca, in urma cu câteva zile, un grup extremist sunnit a afisat mesaje prin care se interzicea purtarea sortului.


„Cei trei barbati se aflau intr-o masina. S-au oprit pentru a duce rufe murdare la o spalatorie si au fost reperati de barbati inarmati, care au vazut ca purtau sorturi. Doi dintre ei au coborât din masina si au fost impuscati in cap, iar al treilea a fost ucis in vehicul“, a afirmat un martor, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.


Martorul a precizat ca asasinii au scos cadavrul din masina, l-au aruncat peste celelalte doua si le-au lovit cu picioarele pe toate trei, dupa care au furat automobilul.


Sportivii, victime ale rebelilor


Asasinarea antrenorului echipei de tenis a Irakului si a celor doi componenti ai lotului nu este primul incident in care sportivi au fost victime ale rebelilor.


Pe 17 mai, 15 membri ai echipei de taekwondo a Irakului au fost rapiti intr-o zona situata intre Falloujah si Ramadi, in timp ce se intorceau de la Amman. Potrivit unui responsabil al Comitetului Olimpic, Jamal Abdel Karim, rapitorii cer o rascumparare de 100.000 de dolari.


De asemenea, pe 25 februarie, un fost campion al Irakului la lupte, Jasseb Rahma, a fost asasinat in fata familiei sale in orasul Bassorah.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS