8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHanescu ar putea rata Roland Garros-ul

Hanescu ar putea rata Roland Garros-ul

Ajuns anul trecut in faza sferturilor de finala ale competitiei, Victor Hanescu risca sa nu participe la turneul de Mare Slem din cauza unor probleme medicale.


Cel de-al doilea turneu de Grand Slam al sezonului, Internationalele de tenis ale Frantei, ce va debuta luni, va avea la start si trei jucatori români, care au fost inclusi pe tabloul principal al competitiei. Cel mai bine clasat dintre acestia, Victor Hanescu, risca insa sa rateze participarea din cauza unor probleme medicale. Bucuresteanul, care la editia trecuta a fost considerat printre revelatiile turneului, ajungând pâna in faza sferturilor de finala, unde a fost eliminat de liderul mondial Roger Federer (6-2, 7-6, 6-3), acuza din nou dureri cronice la spate.


„Nu sunt bine deloc cu coloana. Doctorii mi-au spus ca nu exista tratament si mi-au sugerat sa merg afara. Ma va consulta un medic la Paris si, in functie de ce va spune, voi juca sau nu“, a afirmat Hanescu la plecarea spre Hexagon. Din cauza acestor probleme, tenismanul român a fost nevoit sa abandoneze si in meciul de dublu cu SUA, din cadrul Cupei Davis, fiind inlocuit apoi la simplu de Razvan Sabau.


Pavel va avea o misiune dificila


In afara lui Hanescu, pe tabloul principal de la Roland Garros mai sunt Andrei Pavel si Razvan Sabau. Pe zgura de la Paris, cea mai grea misiune o va avea Pavel, acesta urmând sa se bata in primul tur cu reprezentantul gazdelor Sebastien Grosjean, cap de serie numarul 21 si ocupant al locului 21 in ierarhia ATP. Anul trecut, „Cneazul“ a clacat in runda inaugurala tot in fata unui francez, dar mai slab cotat, Florent Serra.


Daca va putea sa joace, Hanescu il va intâlni in primul tur pe sârbul Boris Pashanski, jucator care ocupa locul 69 in clasamentul ATP. In schimb, Sabau va avea ca adversar un tenisman care va accede pe tabloul principal din calificari.


Principalul favorit al turneului de la Roland Garros este liderul ATP, elvetianul Roger Federer, care va juca in primul tur cu francezul Arnaud Clement (locul 56 ATP), in timp ce câstigatorul de anul trecut, spaniolul Rafael Nadal, va da piept in runda inaugurala cu suedezul Robin Soderling, numarul 49 in clasamentul ATP.


„Cneazul“, in finala de la Pörtschach


In asteptarea Roland Garrosului, Andrei Pavel s-a antrenat pe zgura de la Pörtschach (Austria), la un turneu dotat cu premii in valoare totala de 323.250 de euro. „Cneazul“ s-a descurcat foarte bine si a ajuns pâna in finala. Dupa ce a trecut in primele doua tururi de argentinianul Carlos Berlocq (7-5, 6-2) si de brazilianul Marcos Daniel (7-5, 6-0), Pavel l-a invins in antepenultimul act al competitiei, cu scorul de 6-4, 6-2, pe austriacul Oliver Marach. Ieri, românul a avut culoar spre finala, dupa ce adversarul sau, peruanul Luis Horna, cap de serie numarul 7, s-a retras din competitie dupa primul game al meciului, care ii revenise lui Pavel, din cauza unei accidentari. Pentru calificarea in ultimul act, tenismanul român s-a ales cu 24 puncte ATP si un cec in valoare de 26.000 de euro. In finala de la Pörtschach, Andrei va da piept cu rusul Nikolai Davidenko, primul favorit al intrecerii, câstigator ieri, cu 6-2, 6-2, in fata cehului Jiri Novak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS