12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTeste la Silverstone

Teste la Silverstone

In cursul acestei saptamâni, pe circuitul de la Silverstone (Anglia), mai multe echipe de Formula 1 au efectuat numeroase teste in vederea pregatirii pentru urmatoarele etape din Campionatul Mondial. Pe pista nu au fost prezente monoposturile echipelor Ferrari si Toyota, cele doua scuderii preferând circuitul de la Le Castellet (Franta).


Prima zi a testelor de la Silverstone (miercuri) nu a fost insa prea reusita pentru nimeni, din cauza ploii care a inundat pista, echipele neputându-si desfasura programul stabilit initial. Cel mai bun timp a fost reusit de columbianul Juan Pablo Montoya, care a parcurs cu McLaren-ul sau 42 de tururi, pe cel mai rapid dintre ele fiind cronometrat cu timpul de un minut, 21 de secunde si 71 de miimi. Sud americanul a fost urmat de Jenson Button de la Honda (1:21.143, 59 de tururi) si de pilotul de incercari al echipei Renault, Heikki Kovalainen (1:21.241), acesta din urma parcurgând 85 de tururi.


A doua zi a testelor (joi) a fost dominata de Renault, echipa care a terminat cu ambele monoposturi prezente pe primele doua locuri. Cel mai bun timp a fost inregistrat de Fernando Alonso (1:18.640), urmat de italianul Giancarlo Fisichella (1:18.975), care a reusit sa il devanseze cu sapte zecimi pe al treilea clasat, britanicul Jenson Button.


Pilotii echipei McLaren Mercedes, Montoya si Raikkonen, au obtinut al patrulea, respectiv al cincilea timp. Aceasta zi de teste a fost marcata de accidentul lui Vitantonio Liuzzi (Torro Rosso), care a iesit in decor la o viteza de 275 km/h in virajul Becketts, scapând insa nevatamat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS