6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua a apus la Middlesbrough

Steaua a apus la Middlesbrough

Middlesbrough – Steaua 4-2 (in tur: 0-1)


• Stadion „Riverside“, spectatori: 35.000.


• Au marcat: Maccarone ’33, ’89, Viduka ’65, Riggott ’73 / Dica ’16, Goian ’24.


Middlesbrough: Jones – Riggott, Southgate (’26, Maccarone), Queudrue – Parnaby, Rochemback, Boateng, Downing, Taylor (’55, Yakubu) – Hasselbaink (’90, Ehiogu), Viduka. Antrenor: Steve McClaren.


Steaua: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, P. Marin – Oprita (’81, Baciu), Radoi, Lovin, Bostina (’86, Nesu) – N. Dica, V. Iacob (’67, Balan). Antrenor: Cosmin Olaroiu.


• Cartonase galbene: Boateng, Hasselbaink / Dica, Carlos, Balan, Lovin.


• Au arbitrat: Lubos Michel – Martin Balko, Roman Slysko.


Vazându-se cu sacii in caruta in minutul 24, când conduceau cu 2-0, elevii lui Olaroiu s-au retras in aparare si au inceput sa primeasca gol dupa gol, terminând meciul in genunchi.


Disputa de joi seara, de pe arena „Riverside“, ne-a demonstrat ca finala Cupei UEFA ar fi fost o palarie prea mare pentru capetele lui Cosmin Olaroiu si ale elevilor sai. Desi conduceau in minutul 24, cu 2-0, la care se adauga victoria din tur, cu 1-0, stelistii si-au dat arama pe fata si, tributari mentalitatii pseudo-profesioniste din fotbalul românesc, s-au retras in aparare si au inceput sa primeasca gol dupa gol, finalul gasindu-i pe elevii lui Olaroiu groggy.


„La 2-0 nu credeam ca mai putem pierde calificarea. Greseala noastra este ca ne-am crezut calificati“, a recunoscut la finalul partidei de pe „Riverside“ fundasul George Ogararu.


Si experimentatul atacant Jimmy Floyd Hasselbaink a observat ciudatul mod al stelistilor de a trata un meci din mansa a doua a semifinalelor Cupei UEFA. „Se pare ca Steaua nu este obisnuita cu stilul englezesc. Noi nu renuntam niciodata, luptam pâna la capat. Probabil la 2-0 s-au crezut calificati“, a spus Hasselbaink.


Repriza sperantei


Fotbalistii lui Middlesbrough au inceput in forta meciul de joi seara, dorind sa recupereze cât mai repede pasivul de un gol pe care il aveau in urma partidei de la Bucuresti. Elanul le-a fost taiat destul de repede de Dica, acesta trimitând putin peste poarta balonul centrat din corner de Bostina (‘3). Steaua a reusit sa deschida scorul in minutul 16, sutul lui Petre Marin din afara careului fiind respins in fata de portarul Brad Jones, iar Nicolae Dica a preluat si a marcat cu un sut in dreapta goal-keeper-ului britanicilor. In minutul 24, Steaua si-a majorat avantajul pe tabela de marcaj. La un corner de pe partea dreapta, Dorin Goian a trimis cu capul, mingea a fost respinsa usor de Jones, un fundas englez a indepartat-o doar câtiva metri, balonul a ajuns din nou la Goian, care a trimis-o in poarta de la zece metri.


Antrenorul gazdelor, Steve McClaren, a facut o schimbare inspirata la acest scor, scotându-l pe capitanul Southgate si introducându-l pe atacantul italian Maccarone, mutare ofensiva care a dat roade destul de rapid. La o interventie gresita a lui Goian, Maccarone a scapat singur pe partea dreapta si l-a invins pe Carlos cu un sut la coltul lung, stabilind astfel scorul la pauza: 1-2 (’33).


Runda umilirii


„Boro“ a continuat presiunea la poarta lui Carlos si in debutul partii secunde a partidei, profitând de faptul ca stelistii s-au cantonat in defensiva, nereusind sa mai pastreze posesia balonului si sa puna probleme in atac. McClaren a mizat totul pe cartea atacului si a introdus cel de-al patrulea vârf, pe nigerianul Yakubu Ayegbeni. In minutul 64, Viduka a restabilit egalitatea, profitând de interventia gresita a portarului Carlos la centrarea lui Downing. Steaua a acuzat din plin socul si in minutul 73 a incasat al treilea gol: Downing a trimis un sut-centrare, Carlos a respins in fata si fundasul Riggott, pe faza, a reluat in poarta. Inevitabilul s-a produs in minutul 89, când Maccarone a profitat de indecizia apararii supraaglomerate a lui Olaroiu si a inscris golul calificarii englezilor: 4-2.


Steaua a dovedit joi seara ca nu a invatat nimic din lectia „Basel“ predata de Middlesbrough in sferturi. Prin urmare, stelistii, inpreuna cu ultradefensivul antrenor Cosmin Olaroiu, vor privi la televizor finala care se va juca la Eindhoven, pe 10 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII