22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrac si Salih, in dizgratie!

Orac si Salih, in dizgratie!

Adusi in vara lui 2005 ca salvatori, Daniel Orac si Salih Jaber au fost la inceput titulari, in aceasta iarna, insa au fost trimisi la satelit, iar acum amândoi sunt plecati de la Universitatea.


Va amintiti de vara anului 2005? Cu surle si trâmbite, stelistul Orac si irakianul Salih au fost adusi la Universitatea, fiind considerati piese grele in angrenajul tânar al Universitatii. Ca si Catalin Craciunescu, readus acasa de la Pandurii. Pe parcurs, toti trei s-au stins, ca sa zicem asa, din varii motive, unele independente de vointa jucatorilor. Salih a ajuns la Craiova mai târziu, suporterii si presa aflând inca de atunci ca el are unele probleme cu viza de România deoarece a driblat legile românesti de pe vremea când juca la Gloria Buzau. A venit, a dat gol, a inceput deja sa fie comparat cu mari fotbalisti, a fost iubit de suporteri, totul era OK, iar impresarul lui, Aksam Kadour, era fericit ca a facut o afacere buna pentru toata lumea. Toate bune si frumoase pâna in iarna. „Bomberman“, cum a fost poreclit Salih, a intrat in dizgratia patronului Universitatii in pauza competitionala deoarece a avut curajul sa depuna un memoriu la FRF. El solicita ca Universitatea sa-i plateasca 16.100 de dolari, restante din turul sezonului de campionat. N-a facut deplasarea in turneul din Cipru. Din acest moment, au iesit la iveala alte probleme.


Salih a marcat cinci goluri in 16 meciuri


Oficialii clubului pretindeau ca Salih ar fi fost un jucator neserios, ca intârzia la antrenamente, ca fugea pe la Buzau, ca este influentat in rau de impresarul Aksam, dar ca ar fi la zi cu banii. A fost obligat sa renunte la impresar, dar Salih n-a facut-o, atacantul irakian precizând „ca nu este posibil intrucât clauza de reziliere a contractului cu impresarul meu are valoare mare“. In cele 16 meciuri oficiale jucate sub culorile alb-albastre, Salih a marcat cinci goluri. A fost insa retrogradat la satelit, iar aici au aparut alte probleme: Salih a absentat de la antrenamente, a adus certificate medicale cum ca ar avea probleme de sanatate, in timp ce conducatorii clubului l-au acuzat de neseriozitate. Intre timp, procesele la FRF continuau, mai ales ca Salih a solicitat sa devina si liber de contract, impresarul Aksam declarând ca ar avea oferte din România pentru el. Oarecum paradoxal, clubul i-a prelungit lui Salih contractul pâna in 2009, prevalându-se de o clauza contractuala.


Salih este cu Luiza in Irak


Cum pe 16 aprilie ii expira dreptul de sedere legala in România, Salih a plecat in Irak. Va reveni? Impresarul Aksam a spus: „Clubul SC UnivStiinta Fotbal Craiova SA inca nu a obtinut permisul de munca legal al jucatorului Salih, motiv pentru care el asteapta rezolvarea acestei probleme. Cum insa clubul nu a depus la Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca din Bucuresti certificatul de atestare fiscala, probabil ca Salih mai are de asteptat pâna când clubul din Banie ii va obtine permisul de munca. Pe 9 mai se judeca pentru a nu stiu câta oara la FRF (Comisia pentru Statutul Jucatorului) solicitarea lui Salih privind restantele financiare. El se afla in Irak, impreuna cu actuala sotie, Luiza, o craioveanca. A divortat de prima sotie, cea din Siria“.


Orac n-a spart gura târgului prin fotbal


Daniel Orac este acum in Bucuresti deoarece contractul lui cu Universitatea a fost reziliat in aceasta luna. Jucator talentat, fost la Steaua, el a venit la Craiova cu câteva zile inainte de prima etapa a oltenilor din Divizia B, fiind imprumutat de gruparea din Ghencea. Oltenii ar fi putut sa-l achizitioneze definitiv de la Steaua daca ar fi achitat pâna in iunie 50.000 de dolari, dar conducerea clubului Universitatea a renuntat la Orac. El a inscris un singur gol in turul campionatului, in timp ce in cele doua partide jucate la satelit, Universitatea II, nu a marcat nici un gol. Oficialii olteni au sustinut ca Orac a fost trimis la satelit din cauza lipsei de seriozitate in pregatire. „I-am oferit destule sanse, dar nu le-a fructificat. M-a dezamagit si ca fotbalist, dar si ca om“, a afirmat presedintele Consiliului Director, Adrian Mititelu. Orac a primit in aceasta perioada peste 30.000 de dolari de la Universitatea. Pasionat de jocurile din cazinouri, Orac i-a suparat pe oficialii olteni si din acest punct de vedere. Se zvoneste prin târg ca Daniel, aflat acum in Bucuresti, ar avea datorii la persoane fizice din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS