5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAsa a decis managerul Stinga

Asa a decis managerul Stinga

Dupa retrogradarea Universitatii in Divizia B, Silviu Lung, antrenor cu portarii la Stiinta, a acceptat oferta celor de la Minerul Motru de a fi antrenor principal. In aceasta situatie, presedintele Consiliului Director, Adrian Mititelu, a intentionat sa-l numeasca pe Marius Purcaru antrenor cu portarii, apoi s-a ajuns la varianta cu Gabi Boldici, secund si la nationala. Inainte de Paste, Adrian Mititelu a anuntat ca din vara Silviu Lung va reveni la Universitatea, ca antrenor principal la „satelitul“ oltenilor, dar si ca tehnician cu portarii la echipa mare. Luni, la primul antrenament al Universitatii de dupa meciul cu Minerul Motru, Silviu Lung si-a intrat deja in pâine.


– Domnule Boldici, ce s-a intâmplat, de ce ati parasit Universitatea?


– Nimic, ce ar fi putut sa se intâmple in Oltenia? Sunt probleme specifice fotbalului, s-a produs o inlocuire a unui antrenor cu opt etape inainte de final. Obiectivul Universitatii este acum realizat, adica echipa mea de suflet este ca si promovata… Restul nu mai conteaza. Sunt fericit ca Universitatea revine pe prima scena, iar eu, cu modesta mea participare, am totusi o contributie la aceasta repromovare.


„Am lucrat cu drag la Universitatea“


– Sunteti din vara anului trecut la Universitatea…


– Sa nu se uite ca in vara lui 2005, dupa penibila si umila retrogradare din Divizia A, multi oameni de fotbal din Craiova, si nu numai, nu aveau mare incredere in lotul oltenilor, dar atunci m-am inhamat la munca cu aceasta dorinta si speranta: repromovarea. Am facut-o cu drag! Echipa este acum pe primul loc, cu noua puncte avans fata de ocupanta locului doi, si, repet, ma bucur pentru asta. De ce am plecat tocmai acum? Asa a decis managerul Universitatii, iar eu nu am nici un fel de comentariu de facut… Bafta mai departe Universitatii!


„Ma pregatesc sa «emigrez» in SUA!“


– Ce faceti acum?


– Sunt sub contract cu FRF, ca secund la echipa nationala, am de rezolvat anumite probleme de serviciu. De exemplu, am fost trimis de „Piti“ in Italia, cu juniorii nascuti in 1989 ( „Under 17“), lot la care s-a produs acum o schimbare. Emil Sandoi este noul antrenor, chiar zilele acestea o sa semneze si contractul cu FRF. L-am insotit pe Sandy in Italia, la un turneu la care tricolorii „Under 17“ au iesit invingatori. Pentru Emil Sandoi a fost un fel de acomodare si cunoastere a lotului. Acum? Ma pregatesc sa „emigrez“ in SUA!


– A mai emigrat un portar, Duckadam, in SUA si s-a intors imediat acasa, destul de dezamagit…


– Sper ca ai pus ghilimelele de rigoare la cuvântul emigrare! Desi iubitorii de fotbal cred ca stiu, as vrea sa reamintesc ca nationala României va participa, la sfârsitul lunii mai, la un turneu amical in SUA. Pentru acest turneu ma pregatesc sa „emigrez“, ca sa zic asa. Este vorba de trei partide amicale in perioada 21-29 mai. Jucam cu Uruguay (23 mai), Irlanda de Nord (26 mai ) si Columbia (27 mai).


– Trei meciuri in cinci zile, iar ultimele doua fara o zi pauza intre ele?


– Asta e… Nu comentez o decizie luata de conducerea federatiei. Intr-adevar, va fi un turneu destul de obositor, mai ales ca schimbam fusul orar din mers, ca sa zic asa. Plus ca ultimele partide sunt, cum ai remarcat, fara nici o zi de odihna intre ele. Intâlnirea cu Uruguay este programata la Los Angeles, iar cele cu Irlanda de Nord si Columbia la Chicago.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS