6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii joaca un meci la trei zile

Pandurii joaca un meci la trei zile

Handbalistii gorjeni vor avea parte de un final dificil de campionat, dar va trebui sa faca fata si meciurilor din Cupa României.


Dupa o vacanta de 28 de zile, Energia Pandurii Târgu Jiu va sustine sapte meciuri in numai trei saptamâni, cinci in campionat si doua in Cupa României. In aceasta perioada, Liga Nationala de handbal masculin a fost intrerupta pentru actiunile loturilor nationale de seniori si tineret la care au participat si doi jucatori gorjeni.


Portarul Tudor Radulescu a fost titular la repezentativa de tineret a României, care a participat la Tbilisi la turneul de calificare la Campionatul European. Dupa doua victorii in fata selectionatelor Ciprului si Georgiei, tinerii handbalisti tricolori au fost invinsi in meciul decisiv de Polonia, 31-34, ratând astfel calificarea.


Liderul marcatorilor din Liga Nationala, Marian Filip, a participat cu nationala de seniori in Polonia, unde a sustinut trei jocuri de verificare cu tara gazda, bilantul fiind negativ, doua infrângeri si un rezultat de egalitate. Filip a marcat opt goluri in cele trei intâlniri, fiind folosit titular de selectionerul Lucian Râsnita.


„A fost o experienta frumoasa. Am jucat in toate meciurile titular si am fost schimbat la pauza. In primul meci am marcat trei goluri, in al doilea doua si in ultimul tot trei. Selectionerul a facut o analiza dupa fiecare meci si ne-a zis la fiecare cum am jucat sau cum trebuia sa jucam. In principiu, ne-a spus la sfârsit ca a fost multumit de prestatia echipei. Eu cred ca dupa aceste jocuri sansele mele de a prinde lotul pentru meciul de baraj au crescut. Acum totul depinde de selectioner“, a declarat Filip.


Restanta cu Steaua, pe 9 mai


Energia Pandurii va relua campionatul pe 30 aprilie, când va primi pe teren propriu replica lui HCM Constanta. Pe 3 si 7 mai, gorjenii vor evolua in semifinalele Cupei României in compania campionilor de la Dinamo Bucuresti, iar pe 9 mai intâlnesc Steaua, meci restant din etapa a 22-a. Liga Nationala se va incheia pe 18 mai, când Energia Pandurii se va deplasa la Resita.


„Avem un program foarte greu, speram sa trecem cu bine peste aceste meciuri in care intâlnim practic primele trei echipe ale campionatului, Constanta, Dinamo si Steaua. Primul joc, cel cu HCM Constanta, este cel mai important, iar daca facem un egal ar fi foarte bine pentru noi. In dubla cu Dinamo, din Cupa României, sansele sunt de 50 la suta. Daca nu o sa luam bataie acolo, la multe goluri diferenta, putem sa ne luptam acasa sa facem o figura frumoasa. Totul depinde numai de noi“, a sustinut liderul gorjenilor, Marian Filip.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS