11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFrate, frate, dar punctele conteaza

Frate, frate, dar punctele conteaza

Desi cele doua combatante se simpatizeaza reciproc, punctele puse in joc mâine reprezinta un motiv suficient de bun pentru o lupta olteneasca.


Nimic mai adevarat ca Universitatea si Minerul Motru sufera de acelasi sindrom, fiind vorba despre culorile alb-albastre, insa, din pricina situatiei delicate in care se afla oaspetii, „fratia“ va avea mult de suferit. Indiferent de rezultat. La fel ca si in meciul tur, localnicii i-au intâmpinat cu bratele deschise pe Ciuca si compania, dar in timpul meciului, mai ales la reusitele lui Andrei Ionescu si Mircea Bornescu, acestia nu prea stiau ce sa faca. Sa se bucure, sau nu? Si asta pentru ca in joc era pusa demnitatea, de asemenea punctele contau, dar, mai ales, era vorba despre „propria camasa“. Nici in iarna, in partida de verificare câstigata la limita de juveti, lucrurile nu au fost prea amicale, fiecare jucator din teren si-a dorit victoria si a facut tot ce i-a stat in putinta sa obtina un rezultat bun.


La fel va fi si mâine, când minerii vor incerca sa obtina toate cele trei puncte ca sa se mentina in Divizia B, chit ca vor intra in dizgratiile publicului de pe „Ion Oblemenco“, care doreste sa contabilizeze cea de-a saptea victorie consecutiva a favoritilor. Minerii sunt constrânsi si de program sa lupte pâna in ultima secunda cu Universitatea, pentru ca urmeaza sa intâlneasca apoi Petrolul, CS Otopeni si Dacia Mioveni, iar lucrurile pot lua o turnura neplacuta.


Un lucru interesant vine tot din tabara oaspetilor, Marcel Ploae intâlnind in doua meciuri consecutive Universitatea, dupa ce a semnat ieri cu fosta echipa a lui Silviu Lung, iar etapa precedenta apara culorile Dunarii Giurgiu.


Juvetii pregatesc riposta


Intâmpinând destule probleme de efectiv, din formula de baza lipsind Saceanu si Dorel Stoica, in afara celor care au incheiat socotelile in acest sezon, Ovidiu Stinga a conceput alt plan de bataie. Fiind nevoit sa „plombeze“ posturile deficitare cu juniorii de la „satelit“, antrenorul Universitatii a mizat foarte mult pe relatiile de joc si la ultima sedinta de pregatire, care a avut loc ieri, pe terenul secund al stadionului „Ion Oblemenco“, din „reteta“ nelipsind exersarea schemelor specifice postului si faza de finalizare, un capitol considerat deficitar.


Toate aceste lucruri la care a apelat „Olandezul“ au menirea de a-i face pe tinerii jucatori sa se simta in largul lor alaturi de colegii mai mari, pentru ca mâine trebuie sa se ridice la nivelul asteptarilor.


Tarcea decide la centru


Comisia Centrala a Arbitrilor a stabilit brigazile de arbitri ce vor oficia runda cu numarul 22 a Diviziei B. Partida dintre Universitatea si Minerul Motru, care va avea loc mâine, de la ora 17.30, il va avea la centru pe Sorin Tarcea, din Timisoara, acesta fiind ajutat la cele doua tuse de Marius Nicoara (Herculane) si Florin Hânca (Aiud), in timp ce observator va fi Mircea Sirbu, din Deva. Pretul biletelor va fi de 50.000 de lei la peluze, 60.000 de lei la tribuna a II-a si 70.000 de lei la tribuna I, dar suporterii mai au si varianta televizorului, pentru ca TV Sport va transmite inregistrarea partidei de la ora 19.00.


Iata si „fluierasii“ celorlalte partide din seria a doua: Petrolul – Inter Gaz (Al. Rojnea – D. Hârlab, D. Ilies); CS Otopeni – Astra Ploiesti (D. Corcescu – V. Cristea, C. Teodor, ); Dacia Mioveni – Rapid II (Ov. Hategan – D.D. Hulubei, C. Oprisan); Dinamo II – CSM Vâlcea (L. Dan – Ad. Midisan, B. Szoke), FC Caracal – FC Sibiu (V. Igna – D. Vlad, Fl. Paunescu); Juventus – Poiana Câmpina (A. Constantin – V. Burga, N. Botezatu), Dunarea Giurgiu – Unirea Urziceni (M. Martis – D. Dumitriu, L. Sirbu).


Judecata cu nocturna nu s-a stins


Comisia de Disciplina a analizat ieri litigiul dintre Universitatea si Astra Ploiesti, cu privire la partida din 31 martie, când nocturna stadionului „Ion Oblemenco“ a cedat timp de 53 de minute. In prima infatisare, ploiestenii au cerut ragaz de doua saptamâni, pentru a putea culege dovezi in vederea obtinerii celor trei puncte la „masa verde“, in timp ce oficialii olteni au acuzat din plin raspunsul afirmativ al membrilor FRF. Cum perioada de „gândire“ a expirat, forul respectiv a „parcurs“ dosarele celor doua grupari, insa nu a reusit sa faca lumina in acest caz, amânând verdictul pentru o saptamâna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS