11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStroe asteapta limpezirea apelor

Stroe asteapta limpezirea apelor

Presedintele clubului craiovean crede ca Petromservice nu ar mai vrea sa sponsorizeze echipa masculina de handbal, dar acorda sanse de promovare echipei de volei fete.


Chiar daca la un moment dat se parea ca situatia echipei de handbal baieti s-ar putea schimba in bine, lucrurile au luat o intorsatura nedorita, existând mici sanse ca aceasta sa fie preluata de Petromservice. Ideea a aparut acum câteva luni si a apartinut antrenorului Sevastian Dobeanu, care a incercat sa atraga o sponsorizare prin care sa scape de griji sectia de handbal.


Antrenorul secund, Dumitru Mincu, a dezvaluit ca saptamâna trecuta trebuia sa aiba loc o sedinta a Sindicatului Petromservice Dolj, care urma sa sustina efectiv activitatea sportiva a sectiei.


Corneliu Andrei Stroe, presedintele Consiliului de Administratie al Clubului Sportiv Universitatea Craiova, a anuntat insa ieri ca respectiva discutie nu a mai avut loc. „Sedinta, de care stiam si eu, nu s-a mai tinut. Din câte simt eu, cred ca cei de la Petromservice nu vor sa se mai bage“, a spus Stroe. Acesta a dat insa asigurari ca toate echipele aflate in competitie vor fi sprijinite sa termine campionatul, urmând ca in sezonul competitional urmator sa se faca un nou plan de bataie. „Asteptam ca de saptamâna viitoare sa-si intre in pâine si Pavel Badea, noul director executiv al clubului, care deocamdata a avut de rezolvat niste probleme personale. Exista posibilitatea crearii unui club municipal, cu alte posibilitati de finantare, insa acum e prea devreme sa discutam aceasta problema“, a adaugat Corneliu Andrei Stroe.


Constanta, prima sansa la organizare


Principala preocupare a clubului oltean este in acest moment asigurarea unor conditii bune de pregatire pentru echipa de volei, angrenata in lupta pentru promovarea in prima liga. Fetele lui Adrian Cotoranu s-au calificat la turneul final de pe locul doi, prima pozitie fiind ocupata de CSM Lugoj. Din Seria Est s-au calificat la faza finala a competitiei CSU Metal II Galati si Volei Club 2004 Constanta.


Pâna la sustinerea meciurilor decisive, trebuie stabilit orasul care va gazdui turneul final, Lugojul, Craiova si Constanta depunându-si candidatura in acest sens. „Domnul Cotoranu va merge joi (mâine – n.r.) la Bucuresti, la sedinta in care se va stabili orasul gazda al finalelor. In ceea ce priveste Craiova, cred ca avem sanse in fata Lugojului, pentru ca banatenii au probleme cu sala, in schimb suntem devansati de Constanta. Si spun asta pentru ca, din câte imi dau seama, este un oras cu o mai mare audienta la Federatia Româna de Volei, iar de problema se ocupa Elena Frâncu, directorul DSJ Constanta, care vrea cu orice pret sa organizeze acest turneu final. Oricum, indiferent de orasul care va gazdui competitia, Craiova ramâne cu sanse la promovare, pentru ca doua echipe merg in prima liga“, a precizat Stroe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS