16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga, atent si cu bobocii

Stinga, atent si cu bobocii

In incercarea de a demonstra ca fiecare jucator de la „satelit“ are sansa sa promoveze la prima echipa, Ovidiu Stinga le ofera acestora prilejul sa se antreneze alaturi de Ciuca si compania.


Antrenorul Universitatii si-a facut obiceiul ca la fiecare inceput de saptamâna sa trieze câtiva jucatori de perspectiva, oferindu-le in acest fel sansa sa-si demonstreze valentele. In plus, elevii lui Aurica Beldeanu si George Bita pot progresa participând la pregatiri alaturi de Ciuca si compania si incercând sa mentina ritmul si sa raspunda cât mai bine la comenzile lui Ovidiu Stinga. De multe ori, „sperantele“ reusesc sa se ridice la nivelul colegilor mai mari, alteori nu, motiv pentru care „olandezul“ ii trimite inapoi la divizionara C, facând rocada cu alti „boboci“, motivându-i totodata si pe cei retrogradati sa munceasca mai mult pentru a reveni in atentia sa.


La capitolul promovari scontate, favoritii lui Ovidiu Stinga sunt Ryan Lee Clarke, Alexandru Costea, Stefan Barboianu, Alin Ignat sau Roy Covalenco, iar la cele temporare Dragos Puchiu, Augustin Tudor, Florin Anghel, Gabriel Ionescu sau Octavian Traistaru.


Oricum, nici unul dintre acestia nu iese din vederile tehnicianului craiovean, chiar daca ii mai sare rândul câte o saptamâna. Gestul lui Stinga este lesne de inteles, atentia cuvenita juniorilor având doua obiective: primul pentru increderea acestora, creându-le o mentalitate mai puternica, apoi pentru ca „satelitul“ sa se salveze de la retrogradare.


Asa s-a intâmplat si la inceputul acestei saptamâni, la cele trei sedinte de pregatire sustinute pâna acum facându-si loc destui juniori, acestia fiind supusi si la exercitiile de forta, dar si la cele cu mingea, dupa cum a fost cazul.


Au revenit si menajatii


Daca la prima sedinta de pregatire a saptamânii alb-albastrii nu au tras din greu, nu acelasi lucru s-a putut spune si despre cele doua antrenamente de ieri. Cea de dimineata, sustinuta pe stadionul „Tineretului“, a avut un caracter fizic, circuitele de forta, alergarile lansate si restul temelor prescrise de Ovidiu Stinga solicitându-i la maximum pe juveti. Cu toate acestea, nici unul dintre fotbalisti nu s-a plâns de tratamentul primit, in timp ce „olandezul“ s-a declarat multumit de receptivitatea elevilor sai. Cea de-a doua „lectie“ a zilei, desfasurata pe „Ion Oblemenco II“, a fost ceva mai relaxanta, exercitiile cu mingea, miutele si schemele specifice postului fiind „ingredientele“ din programul oltenilor. Din pricina problemelor medicale aparute dupa intâlnirea cu Astra Ploiesti, Andrei Ionescu si Dorel Stoica au lipsit la antrenamentul de luni seara, acestia fiind menajati. De ieri-dimineata, ambii titulari ai Universitatii au revenit sub comanda lui Ovidiu Stinga, deoarece au reusit sa treaca peste indisponibilitatile fizice, fiind refacuti in totalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS