8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi la reluarea campionatului

Derbi la reluarea campionatului

Avântul Isalnita si CFR Petrolul Craiova joaca peste o saptamâna intr-un meci cu implicatii la vârful clasamentului. 


Divizia D – Dolj isi va relua cursul cu o partida deosebit de interesanta, in care se vor intâlni echipa de pe locul intâi, Avântul Isalnita (47 de puncte), si CFR Petrolul Craiova (locul trei – 43 de puncte). Meciul se anunta deosebit de disputat, ambele echipe dispunând de loturi valoroase si de sprijin financiar, pentru a putea spera ca din sezonul viitor sa evolueze in Divizia C.


Optimism pe Depou


Cu o echipa remaniata in pauza competitionala, CFR Petrolul Craiova revine in lupta cu sperante mari de promovare. „Avem meci greu la Isalnita, insa daca trecem cu bine de aceasta partida cred ca avem prima sansa la promovare. Programul returului ne avantajeaza, iar in play-off plecam cu avantaj in fata tuturor echipelor potential calificate in faza finala a campionatului“, este de parere Gheorghe Fratica, presedintele gruparii de pe Depou.


In asentimentul presedintelui este si antrenorul Nicolae Diaconu, insa acesta era ieri putin mai rezervat. „Este greu sa faci pronosticuri acum. Campionatul este lung. Desigur, asta nu inseamna ca nu imi doresc sa promovam. De fapt, mereu mi-am dorit mai mult, chiar si decât Divizia C. Atunci când am venit la Chimia cu baietii de la Stoina, ne facuseram planuri pentru Divizia B. Din pacate, n-am reusit sa realizam nimic acolo“, a spus Diaconu, care impreuna cu Ionel Luta pregatesc cu atentie derbiul de la Isalnita.


In afara jucatorilor din aripa „Stoina“, CFR Petrolul Craiova i-a mai inregimentat pe Mândra, Iancu (ambii Universitatea Craiova), Dusca si Cimpoieru (ambii „GP“ Craiova). De asemenea, se poarta discutii pentru legitimarea juniorului Mitulet de la „GP“ Craiova.


Isalnita nu se da batuta


Chiar daca recunoaste valoarea celor de la CFR Petrolul Craiova, antrenorul Avântului, Iulian Balosu, a declarat ca va face tot ce-i sta in putinta pentru a câstiga derbiul cu „ceferistii“. „La fiecare partida obiectivul nostru este sa nu pierdem. Vom vedea la meci ce se va intâmpla. Nu ne-am propus promovarea in Divizia C si vom juca fotbal in fiecare etapa. Daca la finalul campionatului vom fi pe primul loc, cu siguranta vom merge sa jucam in Divizia C. Oricum, nu ne dam la o parte!“, a asigurat antrenorul celor din Isalnita.


Balosu s-a aratat nemultumit de faptul ca va trebui sa infrunte echipa CFR Petrolul Craiova in prima etapa din retur, considerând acest lucru un dezavantaj pentru amblele grupari, cei doi antrenori neavând ocazia sa-si studieze adversarul.


In ceea ce priveste lotul, Avântul Isalnita nu a suferit schimbari. A plecat atacantul Vintila, insa in locul acestuia s-a reintors la echipa Palea. In plus, in poarta a revenit Cristian Popescu. In aceasta iarna, echipa a facut un stagiu de pregatire de zece zile la Baile Felix si este gata pentru a intra in focurile Diviziei D.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS