16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictorii românesti in Serie A

Victorii românesti in Serie A

AS Roma, Juventus si Fiorentina, la care Chivu, Mutu, respectiv Lobont au fost titulari, au câstigat partidele din runda a 27-a a primei ligi italiene.


AS Roma, echipa la care evolueaza capitanul nationalei de fotbal a României, Cristian Chivu, a câstigat duminica seara, cu 2-0, derbiul cu concitadina Lazio (goluri: Taddei ’31, Aquilani ’63). Chivu a fost titular si a evoluat pe toata durata meciului. Aceasta a fost a 11-a victorie consecutiva obtinuta de Roma in campionat, record absolut pentru Serie A.


La rândul ei, Juventus, echipa la care evolueaza Adrian Mutu (foto), a invins pe teren propriu, cu 3-1, formatia Lecce (goluri: Emerson ’18, R. Kovac ’44, Del Piero ’88 / Del Vecchio ’10). Mutu a fost titular si a evoluat pâna in minutul 86, când a fost inlocuit de Mauro Camoranesi. „Briliantul“ a pasat decisiv la fazele in urma carora Emerson si Kovac au marcat. Gratie victoriei obtinute duminica, lidera Juventus isi pastreaza avansul de zece puncte fata de a doua clasata, AC Milan, care s-a impus, cu 2-0, pe terenul formatiei lui Paul Codrea, Palermo, prin golurile marcate de Inzaghi (’72) si Sevcenko (’83-penalti). Codrea nu a fost convocat de antrenorul Giuseppe Papadopulo pentru aceasta partida.


Fiorentina a invins la Parma


Si echipa la care evolueaza Bogdan Lobont, AC Fiorentina, a câstigat sâmbata, cu scorul de 4-2, partida disputata pe terenul formatiei Parma, in cadrul etapei a 27-a din Serie A. Gazdele au deschis scorul prin Simplicio (‘3-penalti) si si-au majorat avantajul prin Bresciano (’20), la o iesire hazardata a lui Lobont. Scorul la pauza a fost 2-2, gratie reusitelor bulgarului Bojinov (’35, ’39). In minutul 48, Fiorentina a preluat conducerea, prin golul marcat de Jorgensen, iar in minutul 68, Jimenez a marcat pentru 4-2. Intr-un alt meci disputat sâmbata, Reggina si Livorno au terminat la egalitate, 1-1 (Cozza ’63 / Morone ’46).


In celelalte partide din etapa a 27-a s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Ascoli – Messina 1-0 (Cariello ’90), Cagliari – Chievo 2-2 (Suazo ‘3, Gobbi ’90+4 / Tiribocchi ’86, Pellissier ’90), Empoli – Treviso 1-1 (Rigano ’90+3 / E. Filippini ’53), Inter Milano – Udinese 3-1 (Cruz ’18-penalti, ’47, Martins ’60 / Iaquinta ’83-penalti), Siena – Sampdoria 1-0 (Vergassola ’80).


Note bune pentru Chivu si Mutu


Mutu a fost notat cu 6,5 in presa italiana, dupa prestatia din partida Juventus – US Lecce. Cel mai bun jucator al torinezilor a fost considerat Emerson Da Rosa, in timp ce Patrick Vieira, Pavel Nedved, Zlatan Ibrahimovici, Federico Balzaretti si Alessandro Del Piero au primit cele mai mici note.


„Din piciorul lui Mutu au plecat primele doua goluri ale torinezilor, care au reusit astfel sa intoarca rezultatul meciului cu Lecce“, a scris Il Giornale. De asemenea, Mutu a fost laudat si de agentia Datasport, care a scris ca „jucatorul român a facut o prima repriza entuziasmanta, dar randamentul sau a scazut in partea a doua“.


La rândul sau, Cristian Chivu a primit nota 6 din partea agentiei Datasport dupa prestatia avuta in partida Lazio – AS Roma. Cel mai bun jucator al Romei a fost considerat Alberto Aquilani, care a primit nota 7, in timp ce Leandro Cufre a primit nota 5, cea mai mica dintre coechipierii lui Chivu.


„Românul a blindat apararea Romei si nu a comis nici o eroare“, a caracterizat Datasport evolutia lui Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS