24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPacea de la Mogosoaia

Pacea de la Mogosoaia

Capitanul echipei Steaua a recunoscut ca a mintit, iar selectionerul l-a iertat si l-a reprimit in rândurile tricolorilor.


Capitanul echipei Steaua, Mirel Radoi, a recunoscut, in cadrul unei conferinte de presa organizate impreuna cu Victor Piturca, la Mogosoaia, ca in luna iunie a anului trecut a parasit fara permisiunea selectionerului cantonamentul primei reprezentative. Victor Piturca nu l-a mai convocat la prima reprezentativa pe Mirel Radoi, dupa ce jucatorul stelist a parasit cantonamentul tricolorilor inaintea partidei cu Olanda, din preliminariile CM 2006. Radoi, care a invocat atunci o accidentare, a sustinut ca a avut acceptul selectionerului pentru a parasi cantonamentul, desi Piturca a negat acest lucru tot timpul.


Radoi: „Recunosc: nu am avut voie sa plec!“


Radoi a spus ca vina cea mai mare a sa a fost ca nu si-a recunoscut greseala in fata opiniei publice. „Recunosc: nu am avut voie sa plec! Dar poate n-a fost aceasta cea mai mare greseala a mea, ci faptul ca nu mi-am recunoscut greseala mai devreme. Atunci insa am plecat pentru a merge la medic. Nu am plecat la discoteca. E greu sa recunosti. Dar, daca am gresit, trebuia sa o fac. Un om cu personalitate asa trebuie sa procedeze. De acum incolo va trebui sa recâstig increderea selectionerului si locul in primul unsprezece al nationalei“, a explicat Radoi la prima sa convocare dupa opt luni.


Mirel Radoi a mentionat ca s-a temut ca nu va mai fi convocat la nationala atâta timp cât selectioner este Victor Piturca. „Stiam ca nu era asa cum spusesem eu si era normal sa-mi fie teama. Mai ales ca il cunosteam pe domnul Piturca si stiam ca nu voi fi chemat decât atunci când imi voi recunoaste greseala“, a precizat Radoi.


Piturca: „M-am simtit tradat“


Victor Piturca a afirmat ca presa a transformat incidentul cu Radoi intr-un conflict. „L-am adus aici pe Radoi, pentru a nu lasa neterminat asa-zisul conflict. Pe care presa l-a transformat in conflict. Pentru ca eu n-am avut un conflict cu Radoi. Nu aveam de ce. A fost o greseala din partea lui. Pacat ca a continuat, pentru ca se termina de atunci aceasta chestiune daca nu erau acele declaratii. Dar si el a fost influentat de unul sau de altul“, a spus Piturca.


Selectionerul a mentionat ca s-a simtit „tradat“ de faptul ca tocmai unul dintre „copiii“ sai a fugit din cantonamentul echipei nationale. „Era ultimul la care ma asteptam la asa ceva, bineinteles. A fost unul dintre copiii mei de suflet. Intr-un fel, m-am simtit tradat. Eu l-am adus la Steaua, am muncit impreuna cinci ani… dar asta e viata. Eu am trecut prin multe si ma astept la orice. Sunt multi jucatori, multe caractere, sunt foarte tineri, toata lumea e la picioarele lor când au rezultate… Cert e ca imi place cum gândeste acum, ca a recunoscut“, a declarat antrenorul echipei nationale.


Ovidiu Petre nu se teme de Radoi


Ovidiu Petre a afirmat ca nu isi simte postul de la echipa nationala in pericol o data cu revenirea lui Mirel Radoi in rândurile tricolorilor. „E bine ca a revenit Radoi, pentru ca selectionerul va avea de unde alege. Cine o sa fie la momentul respectiv in forma, acela va fi titular. E greu sa joci pe acelasi post cu Radoi. A demonstrat pâna acum ca e un jucator valoros“, a opinat mijlocasul echipei Poli Timisoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS