10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlteni contra olteni

Olteni contra olteni

Relatiile tensionate dintre cele doua echipe aparute dupa promovarea gorjenilor si retrogradarea craiovenilor s-au mentinut si dupa amicalul de pe „Ion Oblemenco“.


Orgoliile oltenesti nu s-au dezmintit nici de aceasta data, chiar daca intâlnirea dintre Pandurii si Universitatea Craiova a avut un caracter amical. Cele doua cartonase rosii, ambele aratate „juvetilor“, bataia din final, ostilitatea fanilor fata de târgujieni si raceala dintre cele doua conduceri nu lasa loc de reconcilieri.


„Razboiul“ s-a declansat in vara, când Pandurii a refuzat sa-i cedeze locul in Divizia A Universitatii Craiova. Marin Condescu recunoaste ca i s-a propus sa vânda locul „pandurilor“ in A echipei din Craiova si motiveaza refuzul de atunci: „Este clar ca nu le voi dori niciodata raul celor de la Craiova, dar a fost o neintelegere in vara. Eu am spus de când mi s-a propus sa dau locul Universitatii Craiova ca Pandurii sau echipa-hibrid care se nastea in acel caz nu ar fi putut niciodata sa ia locul Stiintei in inima suporterilor adevarati ai Craiovei. Am spus atunci ca din punctul meu de vedere Craiova, daca va sta un an in B si va reveni in A, se va bucura de mai multa simpatie si demnitate decât daca s-ar fi facut aceasta compilatie care nu ar fi reusit. Am fi suparat si noi suporterii din Târgu Jiu, dar i-ar fi intristat si ei pe cei din Craiova. Lucrurile au fost atunci plastic spuse de mine, la modul ca, in anul in care Universitatea Craiova intra in Divizia A, 1963, se nastea Pandurii Târgu Jiu, iar in anul când Craiova a scapatat, pentru un an sper eu, in Divizia B, Pandurii a venit in Divizia A. Nu stiu ce anume a insemnat acest lucru, dar cred, ca orice muritor, in minuni!“.


Condescu si Mititelu s-au ignorat


Desi au stat la câtiva metri distanta unul de altul, Condescu si Mititelu s-au ignorat pe tot parcursul partidei. „Nu m-am intâlnit cu domnul Mititelu. Nu l-am vazut, si nici dânsul pe mine, cred“, a explicat seful „pandurilor“ raceala dintre el si finantatorul Universitatii. Suporter declarat al „Craiovei Maxima“, Condescu vorbeste la timpul trecut despre „juveti“.


„Am tinut cu Pandurii Târgu Jiu in seara asta (vineri – n.r.). Universitatea Craiova este «trecut». A fost un meci intre doua echipe care se vor intâlni in Divizia A in sezonul urmator. Craiova are o echipa buna si la anul sigur va fi in Divizia A“, a spus convins boss-ul gruparii gorjene.


Acuzat de Mititelu ca ar fi cumparat arbitrii sa câstige pe „Ion Oblemenco“, Condescu a evitat sa intre in polemici cu acesta: „Nici nu stiu cine a arbitrat. A fost un meci amical. Este clar ca, din pacate, ambitiile au iesit in evidenta. A fost un joc bun de verificare. Nu trebuie sa punem in balanta prea mult rezultatul“.



Tibi Lung a primit dezlegare


Dupa Romica Buia si Cosmin Ursu, Tibi Lung este al treilea jucator de la Pandurii care a parasit divizionara A dupa ce antrenorul Viorel Hizo a renuntat la serviciile acestora. Desi Consiliul de Administratie al clubului condus de Marin Condescu
l-a directionat pe Tibi Lung catre „satelitul“ Minerul Motru, acesta a refuzat sa se prezinte sub comanda tatalui sau, alegând FC Caracal. Cu ocazia amicalului Pandurii Târgu Jiu – Universitatea Craiova, Tibi Lung si Nae Ungureanu au avut o ultima runda de discutii cu Condescu, acesta eliberându-i ieri actele necesare fotbalistului pentru a se transfera definitiv la divizionara B din „Orasul minunilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS