13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova n-a mai adus un titlu national din 2003

Craiova n-a mai adus un titlu national din 2003

Dupa titlul cucerit de juniorii de la „Gica Popescu“ in editia 2002/2003, a urmat o saracie in palmaresul cluburilor de fotbal din Banie.


In anuarul FRF al campionatelor nationale de juniori, Craiova figureaza cu doar patru titluri nationale, dintre care unul inainte de revolutie: Universitatea, editia 1988/1989. Celelalte trei au fost obtinute de Universitatea Craiova (1990/1991 si 1994/1995, juniori A) si Scoala de Fotbal „Gica Popescu“ (2002/2003, juniori C). In aceasta ultima editie in care Craiova a dus acasa un titlu national, juniorii de la „Gica Popescu“ s-au impus in finala cu Chindia Târgoviste cu un scor categoric, 7-0 (2-0), prin golurile inscrise de Jianu (3), Ganea (2) si Gagiu (2). Finala s-a desfasurat in Craiova, la Scoala de Fotbal „Gica Popescu“.


14 juniori joaca in Diviziile A, B si C


Antrenorul Paul Raducanu a folosit in finala cu Chindia 16 juniori. Dintre acestia, doar unul a debutat intre timp in Divizia A, atacantul Liviu Ganea, la Dinamo, unde se afla si in prezent, in lotul largit al „câinilor“ mari, fiind titular de drept in echipa a doua, cea din B2. Alti cinci jucatori evolueaza in Divizia B: Oghinciuc (ajuns la Rapid si imprumutat la FC Brasov), Catalin Chirita (CSM Râmnicu Vâlcea), Cezar Gagiu (FC Caracal), Alexandru Ristache (FCM Resita) si Marius Argintaru (Universitatea Craiova). In Divizia C au ajuns opt jucatori: Mosteanu, M. Negrila, Murdarea, Grecu, Dragan, Cazanaru, Jianu, Afronie. Dintre acestia, Constantin Grecu este in lotul national de juniori „Under 19“, aflat in prezent in turneu in Italia. Antrenorul Paul Raducanu a afirmat: „Dintre cei 16 jucatori – campioni in 2003, 14 evolueaza acum in Diviziile A, B si C, ceea ce este un lucru extraordinar. Ei au fost juniori C, adica nascuti dupa 1 ianuarie 1988. Sunt formatii de juniori care nu scot nici macar un jucator pentru Divizia C! Nu vreau sa sune a lauda, dar asta-i realitatea. Majoritatea juniorilor mei de atunci, cinci, sunt la echipa din Divizia C5, „Gica Popescu“.


Juniorii lui Marius Purcaru, finalisti


Cu un an inainte, in editia 2001/2002, juniorii B de la Universitatea Craiova (nascuti dupa 1 ianuarie 1985) au ajuns pâna in finala competitiei, care s-a desfasurat la Bucuresti, si in care oltenii au intâlnit
Rapidul.


Elevii lui Ilie Greavu au invins cu 5-3 (3-0), golurile craiovenilor fiind marcate de Sandu, Oprea si Dananae. Antrenorul Universitatii, Marius Purcaru, a utilizat in acea finala 16 juniori, dintre care, pe parcursul anilor, trei au debutat in Divizia A: Liviu Dananae (in meciul Universitatea – CFR Cluj), Valentin Cojocaru (in partida Dinamo – Universitatea) si Daniel Oprea (in meciul Universitatea – Otelul), dar in prezent nici unul nu joaca in prima liga. Dintre cei 16 juniori ai lui Purcaru, doar Dananae se afla in lotul actual al lui Ovidiu Stinga, el evoluând titular in turul campionatului seriei a doua a Diviziei B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS