11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChiper a salvat onoarea tricolorilor

Chiper a salvat onoarea tricolorilor

Gheorghe Chiper a reusit, in intrecerea individuala de patinaj artistic, cea mai buna clasare dintre toti sportivii români participanti la Olimpiada de iarna.


Patinatorul Gheorghe Chiper a reusit sa salveze onoarea delegatiei române la Jocurile Olimpice de la Torino, care se incheie astazi. Chiper, aflat la ultimul concurs olimpic din cariera, s-a clasat pe locul 14 in intrecerea individuala de patinaj artistic, realizând cel mai bun rezultat dintre tricolorii prezenti la competitia din Piemont. De asemenea, el a egalat cea mai buna performanta obtinuta pâna acum de un român in intrecerea de patinaj, Cornel Gheorghe ocupând acelasi loc la Olimpiada de la Lillehamer (1994). De opt ori campion national de seniori, Gheorghe Chiper a scos cel mai bun rezultat international anul trecut, când a ocupat locul opt la Campionatele Europene. La Mondiale, Chiper a fost al 17-lea in 2004, el având mari sanse ca in martie sa-si imbunatateasca substantial recordul.


La Campionatele Mondiale programate in luna martie la Calgary (Canada), sportivul român are ca obiectiv clasarea in primele zece locuri, mai ales ca la respectiva competitie vor absenta o parte dintre vedetele actualei Olimpiade.


Rezultate slabe pentru schiori


Schiorii români participanti la jocurile Olimpice de iarna de la Torino au obtinut, asa cum era de asteptat, rezultate slabe, lupta cu gigantii acestui sport dovedindu-se imposibil de câstigat. Singurul rezultat onorabil l-a reusit Eva Tofalvi, care s-a clasat in final pe locul 19 in proba feminina de biatlon 15 km, depasind câteva schioare mai bine cotate decât ea, din Slovenia sau Franta. Tofalvi a trecut linia de sosire la trei minute, 40 de secunde si doua zecimi dupa câstigatoarea medaliei de aur, rusoaica Svetlana Ismuratova.


Celelalte sportive române participante in proba de biatlon 15 kilometri au obtinut urmatoarele rezultate: Alexandra Rusu – locul 68, Elena Dana Plotogea – locul 72 si Mihaela Purdea – locul 75. Daca la proba de biatlon 15 kilometri Tofalvi s-a descurcat acceptabil, nu acelasi lucru s-a intâmplat la cea de 7,5 kilometri, unde a ocupat doar locul 70, sosind la peste patru minute de frantuzoaica Florence Baverel. Rezultate mai bune au obtinut in schimb Alexandra Rusu – locul 45 si Dana Elena Plotogea- locul 48, iar Mihaela Purdea s-a clasat pe locul 77. In proba de urmarire 10 kilometri, Dana Elena Plotogea a ocupat pozitia a 33-a.


Bianca Narea a ratat calificarea la slalom urias


Reprezentanta României la slalom urias, Bianca-Andreea Narea, nu s-a calificat si pentru mansa a doua, fiind eliminata alaturi de alte 11 concurente dupa prima mansa, dupa ce a fost inregistrata cu timpul de un minut, zece secunde si 89 de sutimi, la zece secunde distanta de lidera Julia Mancuso.


La schi alpin, România a avut pentru prima data dupa 14 ani de absenta un reprezentant in concursul olimpic masculin. Este vorba de Florentin Nicolae, care a participat la Torino in probele de coborâre si combinata alpina. La coborâre, Nicolae s-a clasat pe ultimul loc, al 53-lea, la 12 secunde distanta de ocupantul primei pozitii, iar la combinata alpina s-a situat pe antepenultimul loc, al 33-lea.


La schi fond 15 km masculin, Zsolt Antal s-a clasat pe locul 62, iar Mihai Galiceanu a ocupat pozitia a 73-a. In schimb, stafeta feminina a României de 4×6 kilometri (compusa din Plotogea, Tofalvi, Purdea si Rusu) s-a clasat pe locul al 14-lea, din 18 echipe participante.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS