16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNespectaculos, dar eficient

Nespectaculos, dar eficient

Energia Pandurii – Universitatea Cluj 33-31 (17-14)


Energia: Albici, Bichir, Radulescu – Enache (5 goluri), Musteata (1), Radu (1), Cercel, Apolzan (4), Filip (13), Mazilu (7), Ghira, Clenciu, Mihoci, Andries (2). Antrenor: Liviu Andries


Universitatea: Adam, Szopka – Petraru (1 gol), Ani (4), Burca (6), Marian Raul (8), Ferent, Besutiu, Ciornohuz (6), Cercelaru (3), Stef (2), Talas (1). Antrenor: Leon Gombos


Intr-un final interzis cardiacilor, Energia Pandurii a câstigat jocul cu Universitatea Cluj, desi prestatia elevilor lui Liviu Andries a fost iarasi sub nivelul asteptarilor.


Nici de aceasta data, Energia Pandurii nu a convins, dar si-a atins obiectivul, adjudecându-si cele doua puncte puse in joc. Absenta lui Dan Ilies a contat mai mult decât se preconiza, inlocuitorul Radu Costel fiind o umbra a ex-baimareanului. Clujenii au venit la Târgu Jiu in efectiv complet, cu exceptia lui Dancila, pregatiti psihic si fizic pentru o surpriza, insa nu au reusit sa gestioneze avantajul minim din final, in conditiile in care au avut si superioritate numerica. Mazilu a deschis scorul in minutul 3 pentru gazde, care nu s-au putut desprinde de adversari decât dupa 18 minute, 9-7. Intre timp, Bichir a fost scos din joc de Raul Marian, care l-a lovit violent cu mingea in fata, iar antrenorul Liviu Andries s-a hotarât sa conduca din teren atacurile echipei sale. Finalul primei parti a apartinut „pandurilor“, care s-au desprins la cinci goluri, 16-11, in minutul 28, dar o eliminare temporara a lui Mazilu i-a apropiat la trei goluri pe clujeni, 17-14, scor consemnat la pauza.


Filip, demon si inger


La reluare, oltenii au mentinut diferenta gratie golurilor lui Filip, patru la numar, dar nervozitatea excesiva a acestuia a fost sanctionata de arbitri cu doua minute de eliminare. Fara cel mai bun marcator in teren, gorjenii au cedat si s-au vazut egalati, 21-21, in minutul 40. A doua eliminare a lui Filip, petrecuta in minutul 44, a fost speculata de clujeni, care au preluat pentru prima data conducerea, 26-25. S-a mers apoi cap la cap pâna in minutul 55, când Enache a intors rezultatul, 31-30. Ultimele cinci minute au fost foarte tensionate, spectatorii având meritul lor in stabilirea rezultatului final stabilit de Filip. Cornel Bichir a fost de netrecut in ultimele secvente ale partidei, reusind trei parade in situatii de unu la unu cu adversarii.


„Toatemeciurile le-am câstigat pe final. Astazi (joi – n.r.) am aratat ca avem un lot numeros, dar destul de slab valoric. Daca ne lipseste un jucator din angrenaj, totul este dat peste cap. Pâna la urma rezultatul conteaza, am câstigat cele doua puncte destul de greu, probabil, cardiacii s-au dus la spital dupa joc. Ne-am indeplinit obiectivul, vom participa intr-o cupa europeana sigur, ca o fi de pe locul patru, cinci sau de pe podium ramâne de vazut. Este o premiera si un lucru extraordinar si trebuie sa le multumim baietilor ca au realizat o mare performanta pentru Târgu Jiu“, a afirmat antrenorul Andries.


400.000 de euro pentru visul european


Consiliul de Administratie al clubului Energia Pandurii Târgu Jiu a aprobat bugetul pentru anul 2006, suma alocata sectiei de handbal fiind de 400.000 de euro. Fata de anul trecut, bugetul a fost dublat, dar si pretentiile conducatorilor au crescut, obiectivul echipei fiind calificarea in cupele europene. De asemenea, inaintea meciului cu Universitatea Cluj, handbalistii au fost premiati pentru cele patru victorii obtinute in acest an, una in Cupa României si trei in returul Ligii Nationale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS