10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIonescu vrea sa fie surpriza anului

Ionescu vrea sa fie surpriza anului

La Balcaniada de sala de la Atena, atletul Marius Ionescu (CSM Craiova) a cucerit medalia de aur la 3.000 metri, proba la care nu a mai luat startul pâna la aceasta intrecere.


In capitala Greciei s-au desfasurat Campionatele Balcanice de sala, competitie la care atletii craioveni Marius Ionescu (in proba de 3.000 metri) si Mihaela Neacsu (800 metri) au câstigat medaliile de aur in probele amintite, iar Corina Dumbravean (Olimpic Sport) a adus acasa medalia de argint in proba de 800 metri. De altfel, România a ocupat primele locuri in clasamentele pe puncte, la masculin si feminin. Ajuns ieri-dimineata in Craiova, Marius Ionescu a vorbit despre acest rezultat bun de la Balcaniada.


– Inteleg ca la Atena ai luat startul intr-o proba noua pentru tine, 3.000 metri. Cum s-a ajuns la aceasta situatie, tu fiind alergator de cursa lunga, 10.000 metri?


– Am convenit cu antrenorul meu, domnul Catalin Geapana, sa alerg la aceste Campionate Balcanice de sala din Grecia in proba de 3.000 metri pentru a-mi testa nivelul de pregatire la ora aceasta. Cu alte cuvinte, a fost vorba despre o verificare, care s-a dovedit a fi nu numai utila, ci si inspirata.


– Ai mai participat la intreceri in sala, ca aceasta de la Atena?


– Doar pe vremea când eram junior, adica in urma cu vreo patru-cinci ani. Trebuie sa recunosc ca mi-a fost cam greu…


„Nu m-am asteptat sa câstig aur la Atena!“


– Dar ai trecut primul linia de sosire la Atena!


– Da, mi-a iesit cursa, cum se spune, iar timpul pe care l-am obtinut a fost foarte bun (8:19.54 – n.r.). Sincer, nici nu ma asteptam sa mearga asa de bine! Cum spuneam, pentru mine acest concurs de la Atena a fost mai mult un test. A fost totul super, inclusiv vremea frumoasa de la Atena.


– Care sunt obiectivele tale majore pentru acest an competitional?


– Primul concurs important este la mijlocul lunii aprilie in Antalya, Cupa Europei la 10.000 de metri. Aici, in Turcia, vreau sa obtin un timp bun in proba mea, 10.000 metri, astfel incât sa merg la Campionatele Europene de seniori de la Göteborg (august). Asta-i dorinta mea… In calendarul competitional international, ar mai fi in decembrie, in Italia, Campionatul European de Cros. Pâna la aceste competitii majore din calendarul international, vreau sa dau lovitura si la mine acasa.


– Adica?


– Sa cuceresc o medalie de aur la Campionatul Balcanic de Cros de la Craiova, din 12 martie.


– Altceva?


– Continuu studiile la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Craiova, unde sunt student in anul III. Celor care cred in mine, le promit ca in acest an voi produce o surpriza placuta.


– Când ti-ai propus sa ne surprinzi?


– Ei, veti afla… la momentul oportun.


Zece medalii pentru atletii români


La Campionatul Balcanic de atletism de la Atena, delegatia României a cucerit zece medalii, din care sase de aur, doua de argint si doua de bronz. Dupa Cristina Casandra (3.000 metri obstacole), care a adus tarii noastre prima medalie de aur, atletii români s-au mai impus in cinci probe. Marius Ionescu a câstigat proba de 3.000 de metri, Ionut Zaizan pe cea de 800 de metri, Stefan Vasilache s-a impus la saritura in inaltime, iar Marian Oprea a câstigat la triplu salt. La feminin, Mihaela Neacsu s-a impus in proba de 800 de metri, cu timpul de 2:02.00. Medaliile de argint au fost obtinute de Corina Dumbravean si Cristian Vorovenci, ambii in proba de 1.500 de metri. Cele doua medalii de bronz au fost cucerite de Danut Simion, la saritura in lungime, si de Cristina Bujin, la triplu salt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS