9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDreptul la fericire

Dreptul la fericire

Antrenorul Razvan Lucescu a spus ca este foarte incântat de calificarea in optimile Cupei UEFA si a afirmat ca stie sa se bucure, desi a fost criticat in dese rânduri ca nu este in stare sa faca acest lucru.


Rapid Bucuresti s-a calificat, joi, in optimile de finala ale Cupei UEFA, dupa ce a invins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formatia Hertha Berlin, in mansa secunda a 16-imilor competitiei. In tur, Rapid a câstigat cu scorul de 1-0. La conferinta de presa sustinuta la finalul meciului de pe stadionul „Giulesti – Valentin Stanescu“, antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a spus ca este foarte fericit pentru calificarea in optimile celei de-a doua competitii fotbalistice europene intercluburi si a afirmat ca stie sa se bucure, desi a fost criticat in dese rânduri ca nu stie sa faca acest lucru.


„Avem dreptul sa fim fericiti. Am fost criticat ca nu stiu sa ma bucur. Ba da, stiu si o voi face“, a spus Lucescu.


De asemenea, Razvan Lucescu a laudat atmosfera creata de suporterii Rapidului: „Atmosfera a fost formidabila! Am mai spus-o, numai impreuna putem reusi. Este important sa stii ca ai aproape oameni care tin la tine“.


„Nu poti reusi fara ajutorul lui Dumnezeu“


Tehnicianul rapidist crede ca in fotbal nu se poate reusi fara ajutorul lui Dumnezeu, sperând ca divinitatea va ajuta Rapidul sa mearga mai departe in Cupa UEFA.


„Miza uriasa din acest meci ne-a facut ca in prima repriza sa nu jucam ca in partida de la Berlin. In repriza a doua, am jucat un fotbal de calitate, am inscris doua goluri si puteam sa mai marcam. Fara ajutorul lui Dumnezeu nu cred ca poti reusi in fotbal. Aceasta calificare este pe deplin meritata si ne da posibilitatea sa visam mai departe. Imi doresc foarte tare sa mergem inainte, insa ce va fi numai Dumnezu stie“, a spus Lucescu.


„Trebuie sa murim, sa alergam pâna nu mai putem“


Razvan Lucescu a sustinut ca Rapid a câstigat meritat meciul de joi si ca nu s-a temut ca ar putea pierde calificarea. „Nu imi doream sa vina mai repede pauza, ci finalul de joc. Nu mi-a fost teama ca putem pierde calificarea, pe banca esti concentrat la tensiunea jocului, nu ai timp sa te gândesti ca pierzi, ar fi o greseala acest lucru“, a spus Lucescu.


Intrebat ce le-a spus jucatorilor la pauza, Lucescu a raspuns: „N-am discutat in pauza despre vreo petrecere sau despre vreo plimbare in parc. Au fost zece minute in care am discutat de ale noastre. M-am bucurat ca reactia lor a fost atunci: «Mai sunt 45 de minute, trebuie sa murim, sa alergam pâna nu mai putem»“.


Lucescu considera normal faptul ca Hertha si-a creat ocazii de gol. „Hertha nu-i o divizionara C din România, este normal sa aiba ocazii. Noi, in afara de Karamian, jucam doar cu români, iar de fiecare data am intâlnit in Cupa UEFA doar echipe multinationale“, a spus Lucescu.


Rapid va juca iar cu nemtii


Rapid Bucuresti va intâlni tot o formatie din Germania si in optimile Cupei UEFA, dupa ce SV Hamburg a reusit calificarea, in urma victoriei cu 2-0, in fata echipei FC Thun, in mansa secunda a 16-imilor competitiei. Golurile echipei SV Hamburg au fost marcate de Van Buyten, in minutele 2 si 33. In tur, Hamburg pierduse cu scorul de 0-1.


In 16-imile Cupei UEFA, Rapid a eliminat formatia Hertha Berlin, pe care a invins-o, cu 2-0, pe stadionul „Giulesti“, si cu 1-0 la Berlin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS