22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmericanii ne stau in coaste!

Americanii ne stau in coaste!

Echipa de Cupa Davis a României a pierdut meciul de dublu pe care l-a disputat sâmbata, in localitatea La Jolla (California), in compania formatiei Statelor Unite, dupa ce perechea Victor Hanescu / Horia Tecau (foto) a abandonat.


Gemenii americani Mike si Bob Bryan, care ocupa primul loc in clasamentul mondial de dublu, au câstigat primul set al intâlnirii in 31 de minute, cu 6-2, dar Hanescu a acuzat dureri la spate la scorul de 4-2, primind ingrijiri medicale. Hanescu a incercat sa continue, dar durerile l-au fortat sa renunte, decizie luata de capitanul nejucator al echipei noastre, Florin Segarceanu, dupa incheierea primului set.


In urma acestui abandon, scorul a devenit 2-1 pentru echipa SUA. Dupa meciurile de vineri, scorul era 1-1. Primul punct al României a fost adus de Andrei Pavel, care l-a invins, cu 6-7 (2/7), 2-6, 7-6 (10/8), 6-2, 6-4, pe jucatorul american Andy Roddick, dupa un meci care a durat trei ore si 40 de minute. Echipa SUA a restabilit egalitatea, jucatorul american James Blake invingându-l, in al doilea meci de simplu, cu 6-4, 7-6 (7/5), 6-2, pe Victor Hanescu.


Dilema lui Segarceanu


Abandonul lui Hanescu a ridicat o mare problema pentru echipa noastra, deoarece el ar fi trebuit sa dispute si primul meci de simplu programat aseara (ora 21.00 la Bucuresti), impotriva lui Andy Roddick. Capitanul nejucator al României, Florin Segarceanu, a fost ieri foarte agitat, deoarece trebuia sa aleaga intre Razvan Sabau si Horia Tecau pentru a-l inlocui pe Hanescu, in cazul in care acesta nu ar fi fost recuperat pâna la ora meciului.


Cu câteva ore inaintea primului meci de simplu programat ieri, Segarceanu nu stia daca va putea conta pe Victor Hanescu. „Trebuie sa asteptam si sa vedem cum evolueaza starea sanatatii sale. In acest moment (ieri, la prânz – n.r.), nu cred ca sunt prea multe sanse sa joace, dar sper si ma rog sa se simta mai bine pâna la ora meciului“, a spus Segarceanu.


In ultimul meci de simplu al intâlnirii SUA – România, Andrei Pavel a jucat aseara cu James Blake.


Hanescu sufera


Presa americana a scris ieri ca Hanescu a suferit o ruptura de ligamente in zona coastelor, insa jucatorul român nu a confirmat acest lucru, sustinând ca este prematur sa se pronunte pâna nu va efectua o radiografie.


„Am simtit o durere puternica. La inceput am crezut ca este vorba de ceva trecator, dar a devenit si mai dureros. Voi merge la spital pentru a efectua o radiografie“, a spus Victor Hanescu.


„A fost un final nefericit pentru un meci, dar important este ca am câstigat. Acum privim inainte si asteptam ca Roddick sa revina pe teren si sa decida soarta partidei“, a spus, la rândul sau, capitanul echipei americane, Patrick McEnroe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS