6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrapattoni a fost pus pe liber

Trapattoni a fost pus pe liber

Oficialii clubului german i-au imputat lui „Maestro“ faptul ca nu a fost eficient, iar echipa ar putea rata participarea intr-o cupa europeana.


Clubul VfB Stuttgart a anuntat ieri ca l-a demis din functia de antrenor pe tehnicianul italian Giovanni Trapattoni.


„Giovanni Trapattoni este un gentleman si antrenorul cel mai de succes din lume. In pofida acestui lucru, munca sa cu echipa nu a fost atât de eficienta si incununata de succes pe cât speram. Din acest motiv, am ajuns impreuna la concluzia ca, in ciuda faptului ca sezonul este avansat, putem indeplini, cu un nou antrenor, obiectivul propus, calificarea intr-o cupa europeana“, a spus presedintele clubului, Erwin Staudt.


In urma demiterii lui Trapattoni, s-a renuntat si la serviciile secundului Andreas Brehme. Noul antrenor ar putea fi Ralf Rangnick, care a demisionat de la Schalke 04 in decembrie 2005 si care a mai antrenat pe VfB Stuttgart, in perioada mai 1999 – februarie 2001.


Bundesliga „toaca“ antrenorii


VfB Stuttgart are cu 24 de puncte mai putin decât lidera clasamentului, Bayern München, si cu 14 mai putine decât SV Hamburg, ocupanta locului trei, ultimul care asigura participarea in Liga Campionilor. De asemenea, VfB Stuttgart are cu doua puncte mai putin decât Hertha Berlin, ocupanta locului cinci in ierarhia Bundesligii, ultimul care asigura participarea in Cupa UEFA.


Numele succesorului lui Trapattoni trebuia sa fie anuntat aseara, acesta urmând sa conduca antrenamentul echipei.


Giovanni Trapattoni, supranumit „Maestro“, „Mister“ sau „Trap“, a venit la VfB Stuttgart pe 1 iulie 2005, de la Benfica Lisabona, echipa cu care a câstigat campionatul Portugaliei, si l-a inlocuit pe Matthias Sammer.


Trapattoni este al noualea antrenor care a fost demis sau a demisionat de la inceputul sezonului in Bundesliga, dupa Holger Fach (Wolfsburg), Uwe Rapolder (FC Köln), Michael Henke (Kaiserslautern), Wolfgang Wolf (FC Nürnberg), Ralf Rangnick (Schalke 04), Norbert Meier (MSV Duisburg), Klaus Augenthaler (Bayer Leverkusen) si Ewald Lienen (Hanovra).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS