15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga regreta ca a ales Ciprul

Stinga regreta ca a ales Ciprul

Antrenorul Universitatii a recunoscut ca stagiul de la Episkopi a fost un fiasco, regretele sale fiind legate de perioada prea lunga si de adversarele care nu au stiut sa defineasca termenul de meci amical.


Din dorinta de a scapa de frigul si terenurile inghetate din Banie, Ovidiu Stinga si restul staff-ului alb-albastru au decis sa mute „laboratorul“, timp de trei saptamâni, in Insula Afroditei. Zis si facut, numai ca socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din târg. In primul rând, vremea le-a jucat feste juvetilor, iar urmarile au fost simtite de intreg lotul de jucatori, multi cazând „prada“ racelii. Apoi, nici starea terenurilor nu a fost prea grozava, ploile abundente ingreunând sarcinile delegatiei craiovene.


Insa cel mai mare impediment al acestui cantonament a fost reprezentat de echipele in compania carora oltenii si-au verificat potentialul. Aproape toate „partenerele“ au inteles gresit miza disputelor, duritatile inutile culminând cu ideea de a pastra minimul avantaj de pe tabela inexistenta, premiile constând poate in portocale, lamâi si mandarine.


Putine reusite notabile


Analizând la rece realizarile echipei sale in Cipru, Ovidiu Stinga a notat cu plus doar pregatirea fizica, pentru ca restul actiunilor au lasat, in mare parte, de dorit. Insa nici aceasta nu a excelat, pentru ca lunga perioada din „cazarma“ a cunoscut si efectul invers, oboseala acumulata nefiind pe placul „olandezului“.


Nici partidele amicale, in care juvetii trebuia sa-si imbunatateasca relatiile de joc, nu au avut efectul scontat, pentru ca s-a gasit intotdeauna un partener a carui mentalitate a lasat de dorit. In primul meci, cu Apop Kirinas, Universitatea s-a distrat cu niste ciprioti naivi. Au urmat sârbii de la Haiduk Kula, care nu au jucat decât la rezultat, remiza obtinuta fiind savurata la maximum. Si azerii de la Inter Baku s-au crezut in finala Ligii Campionilor, victoria obtinuta pe fondul greselilor copilaresti ale rezervelor folosite de Stinga fiind buna de palmares.


Cu toate ca in afara terenului oltenii au fost prieteni cu sârbii de la FC Buduknost, in timpul jocului nu au lipsit deloc intrarile „hotarâte“ si disputele verbale, in care cuvintele „dulci“ au primat. Si, pentru ca misiunea sa fie completa, Universitatea nu avea cum sa rateze infrângerea si in partida cu Cernomoret Varna, in care jucatorii au confundat sportul pe care il practica, platindu-si fel de fel de polite.


„Olandezul“ a gândit cu voce tare


Toti acesti factori negativi, bifati de Universitatea in Insula Afroditei, l-au determinat pe Ovidiu Stinga sa regrete destinatia aleasa. Antrenorul craiovean a constientizat partile negative si, exemplificând, a vorbit pe sleau despre nemultumirile sale, marturisind ca nu va mai face vreodata aceasta greseala.


„Am venit in Cipru sa punem la punct toate carentele. Din pacate, nu am reusit mare lucru. Am intâlnit echipe mici, spun asta din punct de vedere al mentalitatii, pentru ca nu au facut diferenta intre partidele amicale si cele oficiale. In plus, au apelat la duritati, lucru care m-a dezgustat total. Daca stiam ca va fi asa, nu mai luam nici un amical, pentru ca si asa am avut destui indisponibili, nu-mi mai trebuia altii“, a spus Stinga, regretând ca a ales Ciprul.


„Stiu ce am de facut de-acum incolo“


Dezamagit de situatie, tehnicianul Universitatii a afirmat ca si-a insusit lectia, marturisind totodata ca stie cum va proceda in viitor. Ovidiu Stinga a dezvaluit ca va programa elevilor sai, in cantonamentul urmator, doua etape de pregatire total opuse celei din Insula Afroditei, pentru a evita insuccesele.


„Recunosc ca am avut si eu partea mea de vina, pentru ca, dorind sa scapam de vremea din tara, am decis sa stam trei saptamâni aici. Baietii au obosit si acest lucru s-a vazut. De-acum incolo stiu ce am de facut. In primul rând, nu o sa mai venim in Cipru. In vara, cantonamentul o sa-l facem in Olanda, unde terenurile sunt impecabile, iar adversarii stiu ce inseamna fair-play-ul. Vor fi doua perioade de pregatiri. Prima, pe care as dori sa o facem la munte, in România, va fi alocata doar pregatirii fizice. Apoi, timp de doua saptamâni, in Olanda, ma voi axa numai pe meciuri de verificare. Voi putea sa implementez in stilul de joc tot ce imi doresc, pentru ca adversarele au o alta mentalitate si joaca un fotbal curat“, a incheiat Stinga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII