13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInter vrea sa relanseze campionatul

Inter vrea sa relanseze campionatul

Formatia milaneza spera sa câstige meciul cu „bianconerii“ si sa se apropie la sase puncte de primul loc.


Etapa a 25-a a primei ligi italiene va debuta astazi, când sunt programate doua meciuri, celelalte opt partide ale acestei runde urmând sa se dispute o zi mai târziu.


Derbiul acestei runde se va juca pe stadionul „San Siro“ din Milano, intre ocupanta pozitiei secunde in Serie A, Internazionale, si echipa la care evolueaza Adrian Mutu, Juventus, care sta confortabil in fotoliul de lidera, cu un avans de noua puncte fata de adversara sa de mâine.


Mai mult ca sigur Bogdan Lobont va apara poarta Fiorentinei in partida pe care echipa „viola“ o va sustine in deplasare, cu Livorno, in timp ce Cristi Chivu (AS Roma) si Paul Codrea (Palermo) spera sa se refaca dupa accidentarile care ii chinuiesc de mult timp si sa joace in meciurile din acest week-end.


Cosmi a fost dat afara de la Udinese


In cele doua meciuri care se vor juca astazi, Chivo (locul 7, 35 de puncte) are sanse mari sa obtina victoria in disputa din deplasare cu Treviso (locul 19, 14 puncte), in timp ce Lazio (locul 9, 34 de puncte) si Udinese (locul 13, 26 de puncte) se vor infrunta intr-un duel echilibrat pe „Stadio Olimpico“ din Roma.


Inaintea partidei cu Lazio, tehnicianul Serse Cosmi a fost demis din functia de antrenor al echipei Udinese, in urma rezultatelor slabe inregistrate in acest sezon.


Decizia demiterii lui Cosmi a fost luata dupa o reuniune a conducerii gruparii „friulane“ care a avut loc joi noapte. Echipa va fi pregatita in continuare de argentinianul Nestor Senisni, care probabil va pune capat carierei de jucator cu aceasta ocazie, fundasul urmând sa fie ajutat de Loris Dominissini, fost antrenor la Como si La Spezia.


Nestor Senisni, de 39 de ani, a jucat 15 meciuri in actuala editie a campionatului italian si a inscris un gol. Argentinianul si-a inceput aventura italiana in 1989 chiar la Udinese si a mai jucat in Serie A la Parma si Lazio.


Derbi pe „San Siro“


Derbiul acestei runde se va juca pe stadionul „San Siro“ din Milano, intre Internazionale (locul 2, 54 de puncte) si Juventus (locul 1, 63 de puncte). O victorie a gazdelor in acest meci ar putea relansa campionatul, desi este greu de crezut ca Juventus, beneficiara unor arbitraje mai mult decât favorabile, ar putea fi detronata din postura de lidera.


Bogdan Lobont este anuntat titular in partida pe care echipa sa, Fiorentina (locul 4, 50 de puncte), o va sustine in fieful formatiei Livorno (locul 6, 39 de puncte).


In tentativa sa de a ocupa ultimul loc de Liga Campionilor, AS Roma (locul 5, 45 de puncte) vizeaza victoria in disputa din deplasare cu Siena (locul 11, 26 de puncte).


Accederea in Champions League este probabil si motivul pentru care conducatorii clubului AS Roma au refuzat, in ultima zi de transferuri din Italia, o oferta de 12 milioane de euro din partea gruparii AC Milan pentru fundasul român Cristian Chivu.


Sub semnul echilibrului stau partidele Parma (locul 16, 22 de puncte) – Ascoli (locul 14, 25 de puncte) si Empoli (locul 18, 22 de puncte) – Palermo (locul 10, 30 de puncte), in timp ce gazdele spera sa-si impuna valoarea superioara in intâlnirile Sampdoria (locul 8, 34 de puncte) – Messina (locul 15, 23 de puncte) si Cagliari (locul 17, 22 de puncte) – Lecce (locul 20, 13 puncte).


Amenintata cu pierderea ultimului loc pe podium, AC Milan (locul 3, 51 de puncte) vizeaza toate punctele in disputa din deplasare cu Reggina (locul 12, 26 de puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS