16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCocosat de comisioane

Cocosat de comisioane

Conform unui fax de la FIFA, firma Becali&Popescu a incasat un comision cu mult peste cât ar fi trebuit sa primeasca din transferul lui Bratu in 2003 la Galatasaray.


De câteva zile, mass-media din România au publicat unele informatii privind transferul fotbalistului Florin Bratu, in 2003, de la Rapid la Galatasaray, mai precis modul in care au fost impartiti banii de pe urma acelui transfer, efectuat prin intermediul firmei de impresariat Becali&Popescu, reprezentata atunci de fratii Giovani si Victor Becali si Gica Popescu.


Cel care a aruncat bomba a fost Paul Enache, presedintele Tractorului Brasov, echipa unde a fost format jucatorul Florin Bratu, oficialul brasovean reclamând faptul ca Tractorului nu i s-a platit suma corecta pentru indemnizatia de formare a lui Bratu, in timp ce firma Becali&Popescu ar fi incasat un milion de dolari. Conform unui fax trimis de la FIFA in august 2005 la FRF si prezentat ieri in copie intr-un ziar de sport, Gica Popescu a primit la 1 septembrie 2003 un milion de dolari pentru firma Becali Sport. In acelasi act prezentat ieri se specifica faptul ca Gica Popescu a mai primit inca 600.000 de dolari, in trei transe, in numele Rapidului.


Actul de la FIFA mentioneaza si suma care a incasat-o Tractorul Brasov: 19.762,82 dolari. Presedintele Tractorului a confirmat ca acesti bani au intrat in contul clubului, dar brasovenii considera ca trebuia sa primeasca mai mult, in conditiile in care firma Becali&Popescu a incasat comisioane uriase, iar Popescu a primit bani si in contul Rapidului.


FRF a tacut in 2005


Federatia Româna de Fotbal, care a primit faxul de la FIFA in august 2005, abia zilele trecute a remis un comunicat prin care precizeaza ca a somat cele doua cluburi implicate, Tractorul Brasov si Rapid, sa prezinte toate actele legate de acest caz, altele decât cele care au fost trimise la vremea respectiva.


Totodata, au fost convocati si fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu, cât si actualul impresar FIFA, Victor Becali. Cei trei – care au reprezentat in 2003 firma Becali&Popescu – trebuind, de asemenea, sa prezinte toate documentele justificative.


Asupra acestui caz, n-am reusit ieri sa obtinem un punct de vedere de la Gica Popescu si Victor Becali, acestia neraspunzând la telefon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS