8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Zeci de mii de cereri de retrocedare respinse


Majoritatea cererilor depuse de doljeni pe Legea nr. 247/2005, privind reforma in domeniile proprietatii si justitiei, au fost respinse de comisiile locale de aplicare a Legii nr. 247/2005. Din cele 24.000 de cereri, prin care se revendicau 70 de mii de hectare de teren, au fost aprobate aproximativ 1.900, reprezentând 5.000 de hectare. „Mai sunt câteva comisii locale care trebuie sa ne trimita numarul de cereri aprobate, dar cifrele nu se vor modifica cu mult. Ieri a fost ultima zi de depunere a contestatiilor care vor fi rezolvate in câteva zile de comisia judeteana, pentru ca de joi aceasta sa inceapa verificarea si aprobarea cererilor care au trecut de comisiile locale. Asa cum am mai spus, majoritatea cererilor au fost nefondate, iar oamenii au fost improprietariti inca din 1991“, a explicat prefectul Nicolae Giugea. (C.R.)


Doljul concureaza pentru gestionarea deseurilor


Localitatile doljene pot participa la programul de gestionare a deseurilor. Consiliul Judetean (CJ) Dolj a trimis o informare primariilor despre aceasta actiune si despre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o localitate pentru a face parte din acest program. „Fie ca au sau nu studiu de fezabilitate, unitatile administrativ-teritoriale doljene trebuie sa se grabeasca sa depuna dosarele deoarece din programul de gestionare a deseurilor vor face parte doar doua localitati din judet. Pentru cele cinci judete din Oltenia a fost repartizata suma de 3,6 milioane de euro, numeroase localitati dorind sa participe la acest program european“, a explicat Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj. (C.R.)


Au inceput sa vina bani de la guvern


Consiliul Judetean (CJ) Dolj a primit din nou bani de la guvern pentru reabilitarea drumurilor din judet si pentru finalizarea lucrarilor la blocul 21A de pe Calea Bucuresti. Cu cele aproximativ 13,5 miliarde de lei, CJ Dolj va pietrui si asfalta drumurile din localitati, dar si cele din afara acestora. Pentru terminarea lucrarilor la blocul 21A, guvernul a alocat noua miliarde de lei. „Autoritatile de la Bucuresti au stabilit cum vor fi cheltuiti acesti bani, asa ca speram ca anul acesta sa reabilitam majoritatea drumurilor cu probleme din si dintre localitatile doljene si sa dam in primire cele 56 de apartamente ale blocului 21A“, a spus Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj. (C.R.)


Functionari publici la sate


Aproape toti functionarii din Primaria Uricani vor acorda audiente si in cea mai indepartata localitate aflata la câtiva kilometri de sediul administratiei publice locale, dupa ce la Câmpu lui Neag va fi deschis un birou administrativ. Primarul Danut Buhaescu spune ca a luat aceasta decizie din cauza distantei apreciabile pe care oamenii care locuiesc in catunele de la marginea muntilor le au de strabatut pâna la primarie, atunci când au probleme. „Fiecare angajat va veni pe rând câte o zi, dupa un program ce va fi stabilit când vom finaliza amenajarea unei incaperi in cladirea unde acum e scoala si caminul cultural. Oamenii de acolo fac ore pe drum, când vor sa vina cu o problema la Uricani, si de aceea cred ca le vom fi alaturi“, a spus Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani. In plus, tot pentru a-i sprijini pe localnicii de la baza Muntilor Retezat, la Câmpu lui Neag va fi deschis si un post pentru politia comunitara, iar lucrarile de amenajare a spatiilor ce vor avea aceste destinatii urmeaza sa demareze in primavara. Buhaescu spune ca exista deja perfectat un contract in acest sens si ca acolo va fi refacuta structura scolii si va fi amenajat un cabinet pentru audiente si un local pentru politia comunitara. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS