14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu si Del Piero au facut legea

Mutu si Del Piero au facut legea

Internationalul român a marcat un gol in poarta Fiorentinei, celelalte trei apartinând decarului torinez.


Adrian Mutu a avut din nou o seara perfecta. Dupa evolutia stralucita din partida de campionat cu Palermo, românul a fost folosit de Fabio Capello titular si in meciul din optimile Cupei Italiei, cu Fiorentina, dar de data aceasta a fost mutat pe partea dreapta a atacului. In tur, cele doua echipe remizasera la Florenta, 2-2, insa marti seara, pe „Delle Alpi“, Juventus a dat recital si s-a calificat in sferturi, iar Mutu a avut si el contributia lui. Bianconerii s-au impus cu 4-1, „Briliantul“ marcând pentru 3-0 cu un sut din interiorul careului, profitând de o minge respinsa in fata de portarul Frey, al optulea sau gol in acest sezon.


Eroul a fost insa Alessandro Del Piero. Certat dupa jocul de la Palermo, „Pinturichio“ si-a luat revansa fata de Capello. Folosit titular, capitanul lui Juve a reusit un hat-trick de toata frumusetea, care l-a propulsat in istoria clubului. Del Piero a deschis scorul cu un sut cu stângul din interiorul careului (‘9), a punctat pentru 2-0 cu o executie superba din lovitura libera de la 20 de metri (’17) si a realizat „tripla“, transformând un penalti, in minutul 56, la primul gol coautor fiind Mutu. Reusita oaspetilor i-a apartinut lui Bojinov (’64).


Mutu, cel mai bun jucator al ultimei etape


Adrian Mutu a fost desemnat cel mai bun jucator al etapei a 18-a din Serie A, in urma calificativelor primite in principalele publicatii din Italia. „Briliantul“ a avut o medie a notelor de 7,50, in timp ce celalalt român titular in runda din week-end, Cristian Chivu, a ocupat locul 11 in clasamentul jucatorilor etapei si pozitia a cincea in topul stranierilor, cu o medie a notelor de 6,93. Cei doi internationali români au facut astfel parte din echipa etapei.


In runda a 18-a, Mutu a marcat ambele goluri ale lui Juventus in partida câstigata cu 2-1 de torinezi, in deplasare, cu US Palermo, echipa la care cel de-al treilea român din Serie A, mijlocasul Paul Codrea, a fost doar rezerva. Chivu a fost si el prezent pe toata durata intâlnirii pe care AS Roma a câstigat-o, in deplasare, cu scorul de 1-0, in fata formatiei Treviso.


Del Piero a intrat in istoria lui Juve


Cu cele trei goluri inscrise in partida de cupa cu Fiorentina, Alessandro Del Piero a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului Juventus. Del Piero a ajuns la cota 185, depasindu-l pe legendarul Giampiero Boniperti, care inscrisese 182 de goluri pentru bianconeri. Putinii spectatori prezenti pe „Delle Alpi“ si antrenorul Fabio Capello au aplaudat indelung prima reusita a atacantului, prin care a depasit recordul lui Boniperti, iar galeria torineza l-a omagiat printr-un banner pe care scria „182+1, ai intrat in istorie. Multumim capitane“.


Palmares impresionant


Decarul lui Juventus a inceput cursa pentru doborârea recordului pe 6 noiembrie, când a marcat la Livorno si a ajuns la un total de 178 de goluri, egalându-l pe ocupantul locului al doilea, Roberto Bettega. Au urmat apoi golurile cu FC Bruges si Treviso, care l-au dus la cota 180, iar prin „dubla“ reusita in partida cu Rapid Viena l-a egalat pe Giampiero Boniperti.


Alessandro Del Piero, ajuns la 31 de ani, a debutat la Juve in sezonul 1993/1994 si timp de un deceniu a fost simbolul echipei, palmaresul sau fiind unul impresionant. Del Piero a câstigat cu gruparea piemonteza cinci titluri de campion al Italiei (1995, 1997, 1998, 2003, 2005), Liga Campionilor (1996), Supercupa Europei (1996), Cupa Intercontinentala (1996), Cupa Italiei (1995) si patru Supercupe ale Italiei (1995, 1997, 2002, 2003). In sezonul 2001/2002 a fost golgheterul Seriei A, iar in stagiunea 1997/1998 a fost cel mai bun marcator al Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS