17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStinga, atent la detalii

Stinga, atent la detalii

In turneul de pregatire din Cipru, programat in perioada 24 ianuarie – 13 februarie, Stinga isi va supune elevii multor partide amicale pentru a imbunatati relatiile de joc.


Constient de faptul ca returul acestui sezon va fi foarte dificil, in lupta pentru promovare fiind inscrise patru combatante serioase, Ovidiu Stinga incearca sa puna la punct intreg mecanismul echipei, programându-si cu mare atentie fiecare „pas“ din pregatire.


Dupa lunga vacanta de care au beneficiat, alb-albastrii vor demara pregatirile luni, când este programata reunirea lotului si, implicit, prima sedinta de pregatire, care va avea ca scop „dezmortirea“. Timp de sapte zile, Universitatea se va rezuma la câteva antrenamente pe terenul secund din cadrul Complexului Sportiv „Ion Oblemenco“ sau stadionul „Tineretului“, nefiind exclusa varianta unor partide amicale cu divizionarele C din Craiova, care si-au reluat activitatea ceva mai devreme. La cantonamentul din Lunca Jiului isi vor face aparitia si fotbalistii achizitionati in aceasta iarna, exceptându-l pe australianul Michael Baird, care va intârzia o luna.


Va fi „cald“ in Cipru


Dupa „dezmortirea“ din Banie, urmeaza cantonamentul din Cipru, programat in perioada 24 ianuarie-13 februarie, in care alb-albastrii vor alterna antrenamentele fizice, tehnice si tactice cu partidele amicale. Toate acestea au menirea de a pune la punct intreg mecanismul de joc, Ovidiu Stinga intentionând sa-si aduca elevii la parametrii maximi in timp util, inlaturând in acest fel orice suspiciune in privinta indeplinirii obiectivului propus.


In cele 20 de zile de pregatire din Cipru, lidera seriei a II-a a Diviziei B va sustine o serie de partide de verificare, având adversare din diverse tari, in care „olandezul“ va rula intreg lotul de jucatori pentru a gasi formula potrivita pentru retur. Nu este exclus ca unsprezecele de baza, cu care ne-am obisnuit in turul acestui sezon competitional, sa sufere destule modificari din pricina jucatorilor cooptati in aceasta iarna. De asemenea, „olandezul“ nu a exclus posibilitatea ca anumiti jucatori care l-au nemultumit in prima parte a campionatului sa ramâna „acasa“.


Lista partenerilor de „joaca“


Primul test la care vor fi supusi alb-albastrii va avea loc pe 27 ianuarie in compania cipriotilor de la Apop, echipa care ocupa locul 12 in prima divizie. Trei zile mai târziu, Universitatea va da piept cu Hajduk Kula, formatie aflata pe locul sapte in prima divizie din Serbia, in timp ce Inter Baku, lidera din primul esalon din Azerbaidjan, va constitui partenerul de „joaca“ de pe 2 februarie. Ciuca si compania isi vor mai masura fortele, pe 5 februarie, si cu Buducnost (locul 13 in campionatul sârbesc), pentru ca selectionata Coreei de Sud (12 februarie) sa completeze lista adversarelor cunoscute deja.


Acest program pe care Universitatea l-a stabilit in turneul pe care il va efectua in insula Afroditei ar putea suferi câteva modificari, in functie de numele echipelor care isi vor anunta prezenta in acea perioada.


Cazati la patru stele


Pentru a nu exista nici un impediment in ceea ce priveste buna desfasurare a pregatirii centralizate din Cipru, oficialii olteni au stabilit cartierul general la „Episkopiana Hotel and Sport Resort“, situat la 12 kilometri de Limasssol. Universitatea va avea la dispozitie patru terenuri de dimensiuni oficiale, sala de forta si masaj, sauna, un bazin olimpic acoperit si o piscina in aer liber. In apropierea hotelului de patru stele se regaseste una dintre cele mai renumite plaje ale insulei, dar si ruinele Kurion, locatii in care componentii Universitatii se pot destinde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS