21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportExista sperante de viitor

Exista sperante de viitor

Dupa 12 etape, elevii lui Dandu Ustabacieff au la activ zece victorii, un egal si o infrângere si conduc detasat seria a sasea a campionatului republican.


In campionatul de juniori organizat de FRF, seria a sasea este dominata de echipele Universitatii Craiova aflate sub tutela CJ Dolj, care evolueaza sub denumirea de SC Univstiinta Fotbal Craiova SA. Atât juniorii A (nascuti in 1987), cât si juniorii B (nascuti in 1989) sunt lideri in clasament la finalul turului, cei mici fiind, de departe, vedetele clubului. Grupa de ’89, pregatita de Dandu Ustabacieff, nu are rival, terminând turul cu un avans de noua puncte fata de urmatoarea clasata, FC Caracal (antrenor Alin Staicu), si cu un numar record de goluri marcate, 52.


„Imi propusesem sa nu primim nici un gol pâna la finalul turului, dar nu am reusit. Oricum, am incasat doar cinci si am inscris 52, cele mai multe din serie, ceea ce spune multe despre forta echipei. Am suferit o singura infrângere, 1-2, pe terenul celor de la FEFS Craiova, si am inregistrat o remiza, 1-1, la Vânju Mare, unde am fost egalati in ultimele minute. Surprinzator este faptul ca desi le-am luat celor de la FEFS cel mai bun jucator, pe Daniel Palcau, au fost singurii care ne-au invins. Golul nostru a fost marcat chiar de Palcau“, a spus Dandu.


In vizorul lui Stinga


Univstiinta se mai lupta pentru calificarea la faza zonala (unde merg echipele de pe primele doua locuri din fiecare serie) cu CSS Universitatea (antrenor Stefan Badele) si CSJ Stiinta „U“ Craiova (antrenor Victor Niculescu), dintre formatiile din Banie, insa in fata acestora s-a impus fara probleme. Ovidiu Stinga a stat tot timpul cu ochii pe aceasta noua generatie de fotbalisti care se anunta de perspectiva, Lung jr., Boangiu, Gaman, Giurca, Firtulescu, Bistriceanu, Gângioveanu, Palcau si Puchiu fiind monitorizati de „olandez“. Ei s-au antrenat mereu fie cu tehnicianul Stiintei, fie cu George Bita, la Universitatea II, si vor incepe pregatirile mai devreme decât colegii lor, pe 16 ianuarie, cu „satelitul“. Unii au evoluat si pentru divizionara C din Valea Rosie, Firtulescu si Gângioveanu debutând chiar in prima echipa a Stiintei.


De altfel, 15 dintre juniorii de la CSJ, provenind din grupele ’87, ’88 si ’89, au semnat contracte cu Universitatea Craiova.


Daniel Palcau, un viitor international


Echipa de juniori B de la Univstiinta are in componenta si trei internationali de juniori, Lung, Gângioveanu si Firtulescu, ultimul facând parte din nationala României care a obtinut, in Macedonia, calificarea in faza a doua a preliminariilor pentru CE „Under 17“, competitie programata anul viitor, in Luxemburg.


„Numarul internationalilor din echipa se va mari de la anul, in lotul national de juniori urmând sa fie cooptat si Daniel Palcau, un jucator sosit la Universitatea de la FEFS si care s-a integrat foarte bine. Desi evoluase mai mult la inchidere, eu l-am folosit ca vârf si s-a descurcat excelent. A marcat aproape meci de meci si a fost foarte util echipei. Din câte stiu eu, antrenorul de la «Under 17», Marian Bucurescu, a primit numai referinte bune despre el si, mai mult ca sigur, il va convoca pentru viitoarele actiuni ale nationalei“, a precizat Dandu Ustabacieff.


„Sunt, in acest moment, foarte multi jucatori tineri de mare perspectiva, nu numai la Universitatea, ci si la celelalte cluburi craiovene, iar daca isi vor vedea de treaba si nu se vor pierde pe drum, pot spune ca viitorul fotbalistic din Banie este asigurat“, a completat Dandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS