21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Daruri pentru copiii postinstitutionalizati


Arhiepiscopia Craiovei si Organizatia Internationala pentru Caritate Crestin-Ortodoxa (IOCC) au oferit ieri daruri copiilor postinstitutionalizati cazati in centrele sociale ale Asociatiei „Vasiliada“, din localitatile doljene Dranic si Lipovu. Cu acest prilej, copiii au pregatit un program artistic. Alaturi de ei, beneficiarii „Centrului Social Romano Kher – Casa Romilor“ au sarbatorit evenimentul Nasterii Domnului prin colinde si poezii specifice praznicului, in prezenta reprezentantilor Asociatiei „Vasiliada“ si ai autoritatilor locale. Darurile de Sarbatori primite de acesti copii si tineri au fost oferite cu sprijinul Consiliului Local Lipovu si al organizatiei IOCC. (A.C.D.)


Campania „Suflet de copil“ a ajuns in Capitala


Campania initiata la nivel national de Organizatia Pentru Tineret „Phoenix“ din Valea Jiului a avut sorti de izbânda in Bucuresti, acolo unde un grup de copii cu dizabilitati au ajuns, pentru prima data in viata lor, la circ. Reprezentantii Circului „Globus“ din Capitala au fost primii care au raspuns apelului de a fi aproape de cei mici si, pentru ca nu puteau veni copii din Valea Jiului, la circ au ajuns aproximativ 70 de copii de la o scoala speciala din Capitala. „A fost pentru noi o mare bucurie, pentru ca, in sfârsit, niste copii cu vârste intre cinci si 13 ani, care nu au avut niciodata posibilitatea sa mearga la circ, au fost primiti cu bucurie si spectacolul s-a desfasurat si pentru ei. Este cea mai mare realizare ce ne-a fost mijlocita de vicepresedintele organizatiei noastre, domnul Samuel Ciocan“, a declarat Gabriela Spitska, presedinta OPT „Phoenix“ din Petrosani. Ideea acestei campanii a fost initiata in Valea Jiului si a avut ca scop ajutorarea copiilor aflati in dificultate si a familiilor lor. Voluntarii din Petrosani au lansat invitatii pe internet tuturor firmelor care ar fi putut sa-i sprijine, iar primii care au raspuns initiativei au fost cei de la Circul Globus. (D.M.)


„Craciunul copiilor“ in Piata Prefecturii


Democratii doljeni organizeaza saptamâna aceasta, in Piata Prefecturii din Craiova, o manifestare cu prilejul Sarbatorilor de iarna, dedicata celor mici. In fiecare zi, intre orele 12.00 si 16.00, copiii vor fi intâmpinati de Mos Craciunii democrati si vor putea lua parte la jocuri si concursuri, primind la sfârsit câte un cadou simbolic. „Manifestarea care se desfasoara sub genericul «Craciunul copiilor» a inceput de marti si va continua pe tot parcursul acestei saptamâni. Vom incerca sa facem o bucurie copiilor care trec pe strada sau celor care au auzit de noi si vin special sa ne spuna o poezie sau un colind. Ii vom picta pe fata, vor fi jocuri si concursuri, iar la sfârsit fiecare copil va pleca de la noi cu un cadou simbolic“, a spus actorul Nicolae Poghirc, vicepresedinte al organizatiei municipale a PD. Evenimentul initiat de democratii doljeni se va incheia pe 24 decembrie, când vor fi inmânate premii copiilor de catre consilierii judeteni si locali ai PD. (C.B.)


Mosul a venit si la Gradinita „Pinochio“


Mos Craciun a venit ieri si la prescolarii de la Gradinita „Pinochio“ din Craiova. Ca si in anii trecuti, Fundatia Umanitara „Andrei“ a impartit cadouri micutilor, care, in asteptarea lui Mos Craciun, au oferit un program artistic de colinde si poezii despre iarna. „Le-am oferit dulciuri si jucarii copiilor de la Gradinita «Pinochio» din cartierul Calea Bucuresti. Sunt niste copii extrem de talentati, educatoarea ne-a spus chiar ca sunt supradotati“, a precizat Doru Sapasu, presedintele Fundatiei Umanitare „Andrei“. Reprezentantii fundatiei au mentionat ca, in zilele urmatoare, actiunile umanitare vor continua si la centrele de plasament din Craiova. (A.C.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS