11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Caruta cu doi cai

Presedintele Gheorghe Fratica a anuntat ca de rezultatele noii echipe, CFR Petrolul Craiova, vor raspunde antrenorii Nicolae Diaconu si Ionel Luta.


Presedintele CFR Craiova, Gheorghe Fratica, a anuntat ieri ca s-a batut palma in ceea ce priveste fuziunea cu Petrom Craiova, viitoarea echipa urmând sa se numeasca CFR Petrolul Craiova. Gheorghe Fratica, impreuna cu vicepresedintele clubului CFR, Marin Nitu, s-a intâlnit ieri cu Nicolae Diaconu si Nicu Neagoe, presedintele AJF Dolj, pentru a stabili ultimele detalii ale acestei colaborari. „In mare, lucrurile sunt puse la punct, ramâne ca saptamâna viitoare sa depunem actele la judecatorie pentru a obtine hotarârea necesara obtinerii certificatului de identitate sportiva. Noul an ne va prinde intr-o noua formula, mult mai puternica, iar promovarea echipei va fi o simpla formalitate“, a spus ieri presedintele Fratica.


Diaconu, mai antrenor ca Luta


Participant la discutiile de ieri, antrenorul Nicolae Diaconu pare favorit la preluarea postului de antrenor principal, chiar daca presedintele CFR-ului a declarat initial ca atât Luta, cât si Diaconu vor da socoteala pentru rezultatele echipei nou formate. „Amândoi antrenorii se vor inhama la aceasta munca si va trebui sa raspunda pentru rezultate. O sa avem o caruta cu doi cai care va merge mai bine, pentru a ne putea atinge obiectivul“, a mai spus Fratica. Totusi, acesta a declarat ca deocamdata nu este batuta in cuie formula bancii tehnice si ca, in cazul in care se va ajunge la concluzia ca trebuie numit un principal, cele mai mari sanse le are Nicolae Diaconu, antrenor care a mai antrenat Petrolul Stoina si Chimia Petrom Craiova.


Remaniere in lot


In ceea ce priveste lotul noii echipe, acesta va suferi schimbari majore, in conditiile in care noua jucatori din „aripa Stoina“ vor ajunge pe „Depou“. Este vorba de portarul Baluta si de jucatorii de câmp Florescu, Apostol, Bica, A. Luta, Stoian, Badau, M. Dinu si Iubis. „Cel putin sapte-opt jucatori din lotul actual vor fi imprumutati la alte echipe pentru a face loc celor de la Stoina“, a anuntat Fratica. In plus, la echipa a revenit din aceasta iarna si atacantul Sorinel Chivu, si sunt sanse ca alti doi jucatori sa revina pe „Depou“, fundasul central Mihai Brasoveanu, ultima data in Ungaria, si atacantul Emil Oprea. Chiar daca actele de legitimare au fost deja facute, acestea vor putea fi operate la AJF Dolj doar dupa 1 februarie, când incepe, oficial, perioada de transferari.


Pregatiri la Calimanesti si Stoina


Reunirea lotului a fost stabilita pentru 16 ianuarie. Va urma o scurta perioada de reacomodare la efort, pe 21 ianuarie este programata vizita medicala, dupa care craiovenii vor pleca la munte, urmând sa efectueze un cantonament de doua saptamâni la Calimanesti. La inceputul lunii februarie este posibil ca CFR Petrolul Craiova sa mearga intr-un stagiu de pregatire centralizata la Stoina, acolo unde exista o baza sportiva bine utilata. Deocamdata nu au fost programate meciuri amicale, acestea urmând a fi stabilite in functie de adversarii din zona. Cu toate acestea, este sigura participarea echipei craiovene la Memorialul „Florin Berceanu“, competitie care va avea loc la inceputul lunii ianuarie in Banie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS