14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii, campionii peluzelor

Alb-albastrii, campionii peluzelor

Sarbatorile de iarna pot fi savurate la maximum, Universitatea oferind cel mai frumos cadou suporterilor sai prin ocuparea primului loc la finalul turului de campionat.


Neincrezatori in vara in privinta obiectivului propus, suporterii Universitatii au avut surpriza placuta de a-si vedea favoritii, la finele primei parti a campionatului, in fruntea clasamentului B2. La acest lucru au contribuit din plin, insotind echipa peste tot in tara si creând o atmosfera de vis, care a propulsat elevii lui Ovidiu Stinga spre victorie. Este foarte adevarat ca, la unele intâlniri, au sarit „calul“ si au produs destule neplaceri conducerii, care a platit amenzi grele dupa incidentele provocate, si echipei, pentru ca au privat-o de public in trei dintre intâlnirile dificile, dar nu a fost ceva premeditat.


Fara rivali in „B“


Asa cum era de asteptat, gruparile din Divizia B au aratat ca nu beneficiaza de un public atât de patimas cum este cel din Banie, dovada fiind prezenta numeroasa a suporterilor olteni la meciurile de pe teren propriu. Daca pe stadionul „Ion Oblemenco“ au fost ocupate peste 15.000 de scaune, cum a fost cazul in meciul cu Petrolul Ploiesti, iar media celorlalte partide a depasit cu usurinta 8.000, pe arenele seriei din care facem parte, si nu numai, echipele gazda au strâns cu greu patru-cinci mii de fani. De altfel, meciurile Universitatii au avut maxima audienta si la televizor, atunci când alb-albastrii evoluau in deplasare si postul TV Sport transmitea meciul in direct. Alt exemplu care contureaza dragostea oltenilor pentru echipa lor de suflet este reprezentat de site-urile factiunilor, care nu duc niciodata lipsa de stiri, sondaje si opinii, lucru intâlnit mai mult in Italia. Intâlnirile regulate de dinaintea partidelor din deplasare, in care erau puse la cale coregrafiile si mesajele, au dovedit si ele ca in Banie „miscarea ultras“ este perceputa perfect.


„Antrenamente“ pentru Divizia A


Dupa ce au suferit cea mai mare umilinta in sezonul precedent, brigazile ce compun Peluza Sud „Cristi Neamtu“ au cunoscut cea mai mare satisfactie la finele turului de campionat, prin pozitia de lidera ocupata de Universitatea. Parcursul bun si ascendenta evolutiilor i-au facut pe fani sa viseze la o revenire triumfala in Divizia A, acolo unde isi pot reintâlni rivalii de-o viata. Pentru ei, restul sezonului reprezinta doar o repetitie pentru ce va fi, gândul zburând, ca de fiecare data, la un titlu de campioana sau o Cupa a României, si asta pentru ca speranta moare ultima.


Bradul buclucas


Desi oficialii Universitatii stabilisera ca vor imparti cadouri mâine, de la ora 16.00, lucrurile s-au schimbat intre timp, „sperantele“ fiind amânate. Ceremonia va avea loc tot in curtea finantatorului craiovean si de la aceeasi ora, doar ziua fiind decalata. Cei trei sute de juniori ai Craiovei vor primi sâmbata darurile de Craciun de la Mosul alb-albastru, acesta fiind Costica Popescu, crainicul stadionului „Ion Oblemenco“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII