21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBuni pentru Dinamo

Buni pentru Dinamo

Cei doi jucatori legitimati la CSS Universitatea Craiova sunt in tratative cu Victor Becali pentru a fi transferati in „Stefan cel Mare“.


Ocupant al locului doi in clasamentul celor mai buni sportivi elevi la categoria jocuri sportive, Cosmin Ciuna de la Clubul Sportiv Scolar Universitatea Craiova are toate sansele sa ingroase de la anul rândurile clubului Dinamo. Prin intermediul impresarului Victor Becali, gruparea bucuresteana s-a interesat de Cosmin, dar si de un coleg al sau, atacantul Sorin Bogdan. Ambii sunt pregatiti de profesorul Mircea Alexandru Miereanu. Cosmin Ciuna are 16 ani si este portarul titular al echipei nationale de juniori Under 17, pregatita de Marian Bucurescu, echipa aflata in lupta pentru calificarea la CE „Under 17“ de anul viitor. Sorin Bogdan are 17 ani, este atacant si are referinte bune, fiind principalul marcator al echipei sale angrenate in campionatul de juniori. „Au existat discutii inca din toamna, dar pentru ca au fost alegerile la FRF si copiii erau angrenati in campionat sau in diferite actiuni ale lotului national, cum a fost cazul lui Ciuna, am decis sa ne intâlnim cu Victor Becali dupa Sarbatorile de iarna“, a precizat antrenorul Miereanu.


Ciuna ezita


Pe lânga oferta de la Victor Becali, impresar care lucreaza pentru Dinamo, internationalul Cosmin Ciuna mai are oferte de la CFR Timisoara si FC National. „Am mers in toamna la Timisoara, dar nu am fost multumit de conditiile oferite. Acum astept sa treaca Sarbatorile pentru a stabili ce voi face. Oricum nu ma grabesc, mai am un an de juniorat, sunt la lotul national si, probabil, pentru mine vor mai fi sanse. In plus, nu-mi surâde ideea sa merg la Dinamo, având in vedere imaginea pe care o are aceasta echipa in Craiova. Mai degraba as merge la FC National, pentru ca si cei de acolo ma vor, chiar daca oferta acestora este, din câte am inteles, sub cea a lui Victor Becali“, a dezvaluit Cosmin.


Acesta a recunoscut insa ca regreta ca paraseste Craiova. „Universitatea este echipa mea de suflet si, atunci când m-am apucat de fotbal, nu ma gândeam ca la un moment dat va trebui sa parasesc Bania. Din pacate, nici o echipa din Craiova nu mi-a dat vreo sansa, asa ca trebuie sa-mi vad de drumul meu“, a mai spus Ciuna.


Bogdan: „Este sansa mea“


In ceea ce-l priveste pe Sorin Bogdan, acesta este in ultimul an de juniorat si spune ca semnarea contractului cu Victor Becali ar putea fi un lucru bun pentru el. „Este sansa mea si trebuie sa profit de ea. Nu o sa joc toata viata la juniori, iar in Craiova, se pare, e greu sa te afirmi“, a spus Sorin. Atât Ciuna, cât si Bogdan au fost urmariti in acest sezon de reprezentantii cluburilor din Banie, inclusiv de la Universitatea Craiova, insa oficialii Stiintei au declarat ca sunt acoperiti pe posturile pe care joaca cei doi. „I-am urmarit chiar eu la câteva jocuri, sunt jucatori talentati, dar consider ca in acest moment am legitimat deja cei mai buni juniori care au fost in Craiova. Nu pot sa-i iau pe toti. Avem deja legitimati 45 de juniori, care asteapta sa prinda un loc in echipa Universitatii“, a spus patronul Stiintei, Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS