7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport124.000 de euro aruncati pe transferuri nereusite

124.000 de euro aruncati pe transferuri nereusite

Gorjenii si-au epuizat bugetul de transferuri in vara, când au cheltuit 214.000 de euro pe achizitii, majoritatea dovedindu-se nerentabile pentru club.


Cel mai scump transfer al gruparii din Târgu Jiu a fost atacantul Bobi Verdes, care a scos din vistieria clubului Pandurii 75.000 de euro, platiti clubului FC Arges, care a facut o afacere excelenta. Verdes nu a jucat nici un minut sub comanda lui Cirtu, dar a adus un profit insemnat clubului. Antrenorul de atunci al gorjenilor, Emil Sandoi, a avut incredere in cel care i-a câstigat cu ani in urma partida cu Steaua de pe „Ion Oblemenco“ si s-a simtit dator sa-l relanseze ca fotbalist la Târgu Jiu, dupa ce Verdes fusese ignorat la Galati si la Pitesti. Tot Verdes a fost desemnat de antrenor sa execute penaltiul de la Bacau, care ii garanta scaunul pe banca tehnica, dar fotbalistul a ratat, iar Sandoi a fost inlocuit cu Hizo.


A doua teapa a clubului divizionar A din Oltenia s-a numit Robert Nita, care l-a costat pe Condescu 24.000 de euro. Nita a marcat un gol de un punct la Petrosani, dupa care a dezertat de sub comanda lui Hizo. Pandurii a platit pentru ex-rapidist 15.000 de euro, transferul catre un club din Israel, plus 10.000 de euro la semnatura oferiti fotbalistului, si a recuperat 1.000 de euro, conditie pusa de club pentru ca Nita sa devina liber de contract.


Condescu nu da vina pe antrenori


Esecurile cu Verdes si Nita au produs o dilema printre conducatorii clubului Pandurii. „Acum problema este ce sa aducem, jucatori cu nume sau care sa confirme ca au valoare? Asta e intrebarea la care va trebui sa raspundem si este o batalie care se da continuu in fotbal. Robert Nita era un jucator cu nume, Bobi Verdes la fel, dar nici unul nu a confirmat. Pe acesti jucatori i-am adus la momentul respectiv la propunerea antrenorilor, dar mi-am asumat alaturi de ei aceleasi responsabilitati si nu arunc nimic asupra lui Sandoi sau a lui Hizo“, a spus presedintele gruparii gorjene, Marin Condescu.


Sunt si achizitii fericite


Sosirile lui Boris Keca, Dorin Radoi, Emanuel Patrascu, Sami Isam si Viorel Hizo nu au costat clubul nici un ban, toti fiind liberi de contract. Pandurii a platit insa 50.000 de euro pentru sârbii Dragan Perisic si Danilo Pustinjakovic, cei doi impunându-se ca titulari in echipa „Dulaului“, deci se poate spune ca si-au meritat banii.


Congolezul Armel a fost adus la Târgu Jiu in contul sumei de 15.000 de euro, la pachet cu Catalin Lazar, a jucat titular in toate meciurile turului si a reusit patru goluri. Scarlatache a fost imprumutat de la Dinamo in contul sumei de 20.000 de euro, iar Dinel Staicu s-a ales cu 10.000 de euro pentru a acorda transferul lui Marius Iordache. Portughezul Osario a costat si el 15.000 de euro, dar nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor.


Dintre cei enumerati mai sus, Verdes, Nita, Osario, Lazar si Iordache au fost dati afara de Hizo de la Pandurii, clubul alegându-se cu o paguba de 124.000 de euro. Practic, mai mult de jumatate din bugetul de achizitii pentru sezonul 2005-2006 a fost cheltuita necorespunzator, vina apartinând deopotriva antrenorilor Emil Sandoi, Viorel Hizo si presedintelui Marin Condescu.


Vor sa-si multumeasca suporterii


Boss-ul gruparii oltene este constient ca suma acordata transferurilor in acest sezon este mica, dar faptul ca retrogradeaza doar doua echipe ofera o sansa in plus „pandurilor“. „De la anul, datele se schimba, pretentiile la fel, bugetul de achizitii trebuie majorat cu o conditie, Pandurii sa-si indeplineasca obiectivul: salvarea de la retrogradare. Gorjeanul este mare iubitor de fotbal. Spectatorii au fost ingaduitori cu noi acum, in primul tur in Divizia A, dar, pe viitor, va trebui sa ne ridicam la pretentiile dânsilor. Probabil vor mai fi ingaduitori si in retur, daca ne vom atinge obiectivul, dar de la anul este clar ca vor creste si pretentiile. Si noi va trebui sa ne orientam atunci spre o finantare mult mai consistenta. Pentru ca nu poti sa faci transferuri de doar 250.000 de euro si sa ai pretentia sa fii lânga echipe mari din Divizia A, dar nici lânga cele care se lauda cu transferuri de cinci milioane de euro“, a precizat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS