29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDananae, un jucator de moral

Dananae, un jucator de moral

Singurul fotbalist ramas din „vechea garda“ a reusit destule meciuri bune, insa a cunoscut si regresul in unele momente cheie, mai ales atunci când a fost certat de Stinga, dovedind ca este un jucator de moral.


Propulsat la echipa mare intr-un moment in care rezultatele nu mai contau pentru Universitatea, retrogradarea fiind ca si „indeplinita“, Ovidiu Dananae nu a dezamagit, prestatiile sale fiind peste cele ale lui Mariko Daouda, Bogdan Buhus sau Lucian Dobre. Acest lucru i-a determinat pe noii oficiali craioveni sa-i acorde mai multa atentie jucatorului de 20 de ani si nu au avut ce regreta. Evoluând când fundas dreapta, când mijlocas dreapta, Dananae a stat la baza multor reusite ale juvetilor, a invaluit bine, a centrat decisiv si chiar a marcat o data, cu Juventus Bucuresti, când a inchis tabela la 2-0.


Nu a avut concurenta pe post


Desi Ovidiu Stinga a incercat sa creeze o concurenta mare pe posturi, lucrurile nu au decurs asa cum s-a asteptat, un exemplu clar fiind postul de mijlocas dreapta. Dananae nu a avut un adversar care sa-i poata puna in pericol postura de titular, pentru ca Valerian Girla a fost taxat pentru viata „extrasportiva“, iar juniorul Stefan Barboianu nu se ridica la nivelul cerintelor, lucru valabil si pentru Stelica Stemat.


In acest fel, Ovidiu Dananae a putut bifa 18 intâlniri in prima parte a campionatului, incluzându-le si pe cele din Cupa României, evolutiile sale fiind oscilante. Problema majora cu care se confrunta mijlocasul Universitatii tine mai mult de starea de spirit, si asta pentru ca nu a reusit sa treaca peste reprosurile lui Stinga sau chiar amenintarile cu inlocuirea, cum a fost cazul in meciurile cu Poiana Câmpina si FC Sibiu. Dananae s-a blocat, iar jocul sau a avut mult de suferit, in ciuda incercarilor de a se reabilita.


Constient de lacunele elevului sau, tehnicianul craiovean a „comandat“ aducerea unui alt fotbalist pe acest post, pentru a evita neplacerile in returul campionatului, cum ar fi o accidentare sau iesire din forma.


Ramâne printre preferatii lui Stinga


Devotamentul lui Dananae pentru culorile alb-albastre va fi rasplatit, cu siguranta, de antrenorul Universitatii si in retur. In primul rând pentru ca provine de la centrul de copii si juniori al clubului si se doreste valorificarea lui, apoi pentru ca si-a demonstrat calitatile si merita sa faca parte din formula de baza a echipei. In plus, Ovidiu Dananae se bucura din plin de simpatia fanilor, care nu uita cu una, cu doua faptul ca mijlocasul oltean a ramas sa ajute echipa intr-unul dintre cele mai grele momente din istorie, in loc sa dea bir cu fugitii, asa cum au facut colegii sai in vara trecuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS