11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEvolutii sub asteptari

Evolutii sub asteptari

Desi maturitatea si experienta il recomandau printre titularii Universitatii, Catalin Craciunescu nu a reusit sa se impuna in unsprezecele lui Ovidiu Stinga.


Revenit in lotul Universitatii in vara trecuta, dupa un imprumut la Pandurii Târgu Jiu, echipa care a reusit saltul in Divizia A si datorita lui, Catalin Craciunescu reprezenta unul dintre stâlpii defensivei craiovene. Inceputul sezonului de campionat l-a gasit, asa cum era de asteptat, in postura de titular, cu Rapid II si FC Caracal (in campionat), respectiv Progresul Corabia si Dacia Mioveni (in Cupa României), insa prestatiile sale nu l-au convins pe Ovidiu Stinga. Asa se face ca fundasul de 28 de ani a mai evoluat doar 13 minute in disputa cu Minerul Motru, 11 cu Petrolul Ploiesti si 39 cu Poiana Câmpina. In total, Craciunescu a jucat pentru Universitatea, in prima parte a campionatului, in doar sapte intâlniri, bifând 423 de minute fara sa-si treaca numele pe lista marcatorilor.


L-a dezavantajat si sistemul de joc


Neavând o concurenta prea mare pe posturi si nici posibilitatea de a implementa in jocul Stiintei sistemul 1-4-4-2, Ovidiu Stinga a uzitat foarte mult distributia 1-3-5-2, care a dat destule roade, dovada fiind punctele acumulate dupa 15 runde. Tactica impusa de „olandez“ a dezavantajat destui fotbalisti din cadrul lotului, printre care si fundasul central craiovean. Cooptarea lui Dorel Stoica si evolutiile excelente ale acestuia l-au „propulsat“ pe Craciunescu in postura de rezerva sau de prima solutie in cazul in care situatia o impunea. In rest, a mai fost folosit pe banda stânga, atunci când Mitchell si-a ispasit suspendarea, sau dreapta, in functie de rolul lui Dananae. Mai mult, fosta „speranta“ a Universitatii, pentru ca nu a avut randamentul scontat, nu a putut juca nici in partidele in care succesorul sau a evoluat in linia de mijloc, cum a fost disputa cu CS Otopeni.


Dator fata de suporteri


Regresul lui Catalin Craciunescu din ultimul timp nu a fost trecut cu vederea de suporterii Universitatii, care, in ciuda exigentei care ii caracterizeaza, nu si-au permis sa-l blameze sau sa-l conteste. Si asta pentru ca fundasul craiovean s-a dovedit a fi fidel culorilor alb-albastre in nenumarate rânduri. In plus, fanii sunt convinsi de faptul ca el isi va reveni in returul acestui sezon. Increderea de care beneficiaza Craciunescu trebuie rasplatita asa cum se cuvine, adica prestatiile sale sa revina la nota calitativa cu care i-a obisnuit pe suporteri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS