3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStefan si Armel, premiantii turului

Stefan si Armel, premiantii turului

Pandurii Târgu Jiu a folosit in prima parte a campionatului 28 de fotbalisti, dar numai doi au evoluat in toate meciurile din tur.


Dupa ce Pandurii a promovat, in premiera, in Divizia A, antrenorul Emil Sandoi si-a intarit lotul cu unsprezece jucatori, Lazar, Bulica, Pustinjakovic, Scarlatache, Armel, Keca, Patrascu, D. Radoi, Verdes, Iordache si Isam, iar in prima etapa a turului acesta a avut la dispozitie un numar mare de fotbalisti, 32. Campania de achizitii s-a dovedit destul de slaba din punct de vedere valoric, doar trei din cei unsprezece transferati având experienta Diviziei A, Iordache, Keca si Verdes.


Antrenorul Viorel Hizo, cel care a preluat echipa Pandurii in etapa a cincea, cu zero puncte, critica optiunile in materie de transferuri ale predecesorului sau Emil Sandoi. „Mi se pare ca aceasta campanie de transferari a fost putin gresita, pentru ca au fost achizitionati doar trei jucatori de Divizia A, restul celor adusi atunci fiind jucatori de Divizia B. Si cine a venit de fapt? Bobi Verdes, care era atacant, dar nu a inscris decât patru goluri in Divizia A. Nu stiu daca Verdes venea sa sparga gheata la Târgu Jiu si sa inscrie intr-o echipa in care predominant erau doar jucatori de Divizia B. Marius Iordache, un jucator care, din punct de vedere fotbalistic, e valoros, dar are probleme de comportament si de pregatire. Un jucator care nu stiu cât de mult ne putea ajuta“, a spus „Dulaul“.


Si campania lui Hizo a fost un esec


Nemultumit de mentalitatea echipei, de pregatirea tehnica si tactica a jucatorilor, Viorel Hizo a impus conducerii transferarea de urgenta a trei fotbalisti, Perisic, Osario si Robert Nita. Doar primul a fost un câstig real pentru Pandurii, Osario si Nita fiind alte esecuri, de aceasta data „marca Hizo“. Cu exceptia ultimelor trei etape, când Persic a fost in cadere libera, dar are scuza de a fi jucat accidentat, sârbul este un fundas de baza in echipa Pandurii. Nita a contribuit cu un gol de un punct la Petrosani, iar Osario a impresionat doar prin suma mare cu care a fost achizitionat, aproximativ 35.000 de euro.


„Din pacate, Robert Nita a dezamagit si a terminat prin a parasi echipa, iar pe mijlocasul Pereira Osario l-am adus in graba. El a venit obosit de la Lisabona, pentru ca era greva pe aeroport si a pierdut doua nopti, si nu l-am vazut decât la un antrenament. A trebuit sa riscam, pentru ca daca nu il legitimam in acea zi pierdeam posibilitatea de a-l mai legitima la echipa satelit EMC Rovinari“, a explicat Hizo esecurile numite Nita si Osario.


Dupa unsprezece etape de campionat, Hizo a facut curatenie in lot, renuntând la 12 jucatori, unsprezece adusi de Sandoi si unul adus la recomandarea sa, portughezul Osario. Pentru a-si completa lotul dupa masiva disponibilizare, Hizo a apelat la trei fotbalisti de „B“ de la „satelitul“ Minerul Motru: Amzucu, Glisca si Cristea.


„Dulaul“ ii regreta pe Schumacher si Poenaru


O serie de jucatori, multi de Divizia A, s-au pregatit cu Pandurii in perioada precompetitionala, iar altii au fost in tratative cu gruparea din Târgu Jiu. Pretentiile financiare ale fotbalistilor, refuzul lui Sandoi sau incapacitatea manageriala a conducerii gruparii gorjene sunt o parte din cauzele nematerializarii transferurilor.


„Dupa promovare au plecat Mircea Ilie, un jucator care a dat satisfactie la Piatra Neamt, Cristea, care a fost trimis la Motru, dar l-am adus inapoi, Lapadat, care inca mai joaca, Adrian Popescu, precum si Cristi Popescu si Arcanu, care s-au accidentat. Au fost aici o serie de jucatori in probe, care insa nu au ramas, ma refer la Poenaru, Schumacher, Giuchici, Stoica, Mitrofan, Luca. De unii dintre acestia, cum sunt Schumacher sau Poenaru, echipa avea nevoie. Schumacher putea sa joace rolul pe care Dorinel Munteanu il are la CFR Cluj. Este un jucator cerebral, un play-maker, un «numar 10» adevarat, de care Pandurii, in situatia de nou-promovata in care era, avea mare nevoie. Experienta, tehnica si capacitatea acestui jucator ar fi ajutat mult echipa“, a opinat Hizo.


Doar doi integralisti


Statisticile arata ca aproape toti jucatorii din lotul „pandurilor“ au avut sansa sa evolueze in prima divizie. Cel mai putin a jucat Buca, opt minute, in timp ce Iulian Stefan si Armel Mamouna au fost integralisti. Arcanu si C. Popescu – accidentati, Bulica si Lazar – neexperimentati nu au apucat sa debuteze in Divizia A pentru Pandurii. Iata in câte partide a evoluat fiecare „pandur“: Tibi Lung – 4 jocuri, Romeo Radoi – 3, Catalin Trofin – 11, Adi Bogoi – 13, Adrian Scarlatache – 14, Romica Buia – 6, Robert Vancea – 11, Iulian Stefan – 15, Cosmin Ursu – 9, Mamouna Armel – 15, Sorin Vintilescu – 14, George Bertea – 8, Boris Keca – 12, Emanuel Patrascu – 3, Dorin Radoi – 10, Catalin Buca – 1, Bobi Verdes – 5, Danilo Pustinjakovic – 10, Marius Iordache – 5, Robert Balaet – 1, Osario Pereira – 2, Dragan Perisic – 9, Florin Popete – 9, Sami Isam – 2, Aurel Amzucu – 4, Paul Glisca – 3, Alexandru Cristea – 2, Robert Nita – 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS