9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKaka l-a salvat pe Ancelotti

Kaka l-a salvat pe Ancelotti

Daca nu se calificau in optimi, milanezii ramâneau fara antrenor, dar si cu o gaura de 25 de milioane de euro in buget.


Pentru AC Milan, disputa de pe „San Siro“ cu Schalke era decisiva. Italienii aveau nevoie si de un egal, dar nu mai mult de 2-2, cât se inregistrase in partida tur, pentru a se califica, insa si nemtii isi jucau ultima sansa.


A rezultat un meci spectaculos, cu cinci goluri, unul mai spectaculos ca altul. Reusita serii i-a apartinut lui Andrea Pirlo, care a deschis scorul pentru milanezi cu un sut in vinclu de la aproape 30 de metri (’42). La pauza a fost insa 1-1, danezul Christian Poulsen egalând din careu, iar Ancelotti incepuse sa transpire. Un esec ar fi insemnat demiterea sa, dar si o gaura de 25 de milioane de euro in bugetul clubului.


In partea secunda, a iesit la rampa brazilianul Kaka, acesta salvându-si echipa si antrenorul. Mijlocasul cariocas a reusit o dubla in doar opt minute, dupa ce a ravasit defensiva germana, si totul parea incheiat. Schalke a redus insa repede din diferenta, gratie tot unui brazilian, Lincoln, al carui sut a fost deviat de un aparator milanez (’66), si emotiile au pus din nou stapânire pe rosonerri. Inca un gol al oaspetilor ar fi insemnat eliminarea Milanului din Liga Campionilor, iar albastrii au fortat cât au putut, dar defensiva condusa de Nesta a rezistat eroic. Italienii au iesit invingatori, au câstigat si grupa, si merg increzatori in optimi, in timp ce nemtii trebuie sa se impace cu gândul ca vor evolua in Cupa UEFA.


In celalalt meci al grupei, la Eindhoven, PSV s-a impus cu 2-0 in fata turcilor de la Fenerbahce si si-a asigurat prezenta in faza urmatoare a competitiei. Olandezii au punctat destul de repede, prin „veteranul“ Cocu, dupa care reteta lui Hiddink de a ingheta jocul a functionat perfect. Farfan a inchis apoi tabela in minutul 85 si campioana Turciei a parasit cupele europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS