11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportJosh Mitchell, evolutii saltarete

Josh Mitchell, evolutii saltarete

Din lotul de australieni sosit in vara la „pachet“, doar fundasul Mitchell a confirmat la Universitatea. Evolutiile sale nu au fost intotdeauna dintre cele mai bune, dar a dovedit ca merita sa imbrace tricoul alb-albastru.


In vara, când Universitatea incerca sa incropeasca un lot competitiv, si-au facut aparitia, cu ajutorul impresarului Dan Stalinescu, trei australieni: Daniel Clitnovici, Daniel Gecic si Josh Mitchell. Daca „scula“ de Clitnovici nu a facut deloc purici prin Banie, desi a avut doua tentative de a juca pentru Stiinta, iar Gecic nu avea nici o treaba cu acest sport, Mitchell a fost singurul „cangur“ care a meritat atentia lui Ovidiu Stinga. Atuurile fundasului de la Antipozi nu sunt foarte multe. In afara faptului ca este bine cladit, modest si muncitor, acesta nu a excelat in vreun fel. Este tipul de fotbalist care nu se evidentiaza prin tehnica sau viteza, insa este sigur pe interventii si confera siguranta coechipierilor, lucru obisnuit in România la jucatorii care ocupa posturile defensive.


Nu a avut concurenta pe post


Josh Mitchell s-a impus inca de la inceputul sezonului in formula de start a Universitatii, a jucat in toate cele 15 partide din tur, insa nu a reusit sa-si treaca numele pe lista marcatorilor, desi a avut unele oportunitati. Prestatiile sale au fost, per ansamblu, bune, cu mici exceptii, cum s-a intâmplat in meciul din Cupa României cu Dacia Mioveni, când a fost depasit clar de mijlocasul gazdelor, Craioveanu, sau cu Poiana Câmpina, din cauza ca este lent.


In rest a oscilat, de la evolutii foarte bune, cum au fost cele cu Petrolul, FC National, CFR Cluj si Juventus, la unele mai putin bune, insa niciodata nu a cazut in extrema negativa. Si-a dat „drumul la joc“ si datorita faptului ca nu a avut o concurenta serioasa pe postul pe care-l ocupa, Paul Curteanu neavând calitatile australianului de 23 de ani.


Ramâne in grafic si in retur


Campania de achizitii a Universitatii nu include si transferul unui fundas stânga, deoarece in retur Ovidiu Stinga se va putea baza si pe serviciile lui Laurentiu Preda. Acesta ar putea evolua si pe postul de mijlocas, ceea ce ar insemna coborârea lui Velcovici in defensiva sau chiar „retrogradarea“ din postura de titular. Indiferent de alegerea lui Stinga, Mitchell ramâne in prim-plan, deoarece „olandezul“ va incerca sa implementeze in jocul Stiintei sistemul 1-4-4-2 si are nevoie de un jucator de talia australianului.


Oricum, Josh Mitchell a dovedit ca merita sa imbrace tricoul alb-albastru, deoarece are potential si poate creste in valoare, capacitatea acestuia de a se adapta in aproape orice situatie fiind foarte mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS