16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea, redusa la tacere

Chelsea, redusa la tacere

Primele opt partide din etapa a patra a Ligii Campionilor au adus, pe linga spectacol, unul dintre ingredientele de baza ale acestei competitii, si cele 21 de goluri, si o mare surpriza. Betis Sevilla, echipa care fusese in ultimele etape ciuca batailor in Primera Division, unde ocupa locul 17, a reusit sa invinga pe Chelsea, producind prima infringere a arogantului Jose Mourinho in acest sezon. Si Milanul a surprins marti seara, dupa succesul categoric cu Juventus in campionat, 3-1, „diavolii“ fiind pusi la respect la Eindhoven. Olympique Lyon si Real Madrid sint deja calificate in optimi, dupa victoriile de la Pireu, respectiv Rosenborg, in timp ce surpriza Artmedia Bratislava continua sa adune puncte, avind sanse sa treaca de faza grupelor.


Grupa E


Pentru AC Milan, PSV Eindhoven incepe sa devina un cosmar. Olandezii i-au invins de doua ori pe italieni in ultimele sase luni, iar daca in aprilie „diavolii“ pierdeau, dar ajungeau in finala, acum le-au cedat batavilor primul loc in grupa. Partea proasta pentru trupa lui Ancelotti este ca a fost invinsa din nou in cel mai pur stil italian, 1-0. Milanezii veneau la Eindhoven dupa un 3-1 cu Juventus, insa au primit o noua lectie din partea lui Guus Hiddink. PSV a inchis excelent toate culoarele spre poarta lui Gomes, asa cum facuse si pe „San Siro“. Nici acum olandezii nu au primit gol, insa au reusit sa marcheze la prima greseala a defensivei adverse, Farfan invingindu-l pe Dida cu un sut la coltul scurt (’12). Putin a lipsit apoi ca Alex sa faca 2-0 la pauza, profitind de slabiciunile Milanului in jocul aerian. Rossonerri au alergat degeaba dupa egalare, cu toate ca i-au avut in ofensiva pe Pirlo, Kaka, Vieri si Gilardino, in disperare de cauza Ancelotti aruncindu-l in lupta si pe Sevcenko, abia refacut, ucraineanul evidentiindu-l imediat pe Gomes. Finalul nu a adus decit eliminarea lui Stam pentru doua „galbene“ (84), iar Milan poate avea mari probleme in privinta calificarii in optimi.


In celalalt meci din grupa, Fenerbahce a pierdut in Germania, in fata lui Schalke, nemtii nedindu-i nici o sansa conationalului lor de pe banca tehnica a campioanei Turciei, Christoph Daum. Kuranyi, cu o precisa lovitura de cap, a deschis scorul, pe „Aufschalke“, danezul Ebbe Sand inchizind tabela in prelungirile partidei.


Grupa F


Cu doua etape inainte de finalul acestei faze a competitiei, in grupa F s-au stabilit deja echipele calificate in optimi, favoritele Olympique Lyon si Real Madrid mergind mai departe. Francezii sint insa neinvinsi, rapunind fara probleme orice adversar. Ultima „victima“ a lyonezilor a fost Olympiakos Pireu, surclasata pe teren propriu. Nigerianul Babangida a marcat in debutul meciului si se parea ca grecii vor fi capabili sa se opuna tavalugului condus din teren de Juninho si de pe banca de Houllier. Au rezistat insa doar pina la prima lovitura libera, pe care brazilianul a transformat-o impecabil, pentru ca apoi sa mai primeasca trei goluri in 11 minute, protagonistul fiind norvegianul Carew, cu o „dubla“ si o pasa de gol.


In schimb, „galacticii“ si-au asigurat victoria la Rosenborg in prima repriza. Dupa ce gazdele au marcat in proprie poarta, la un sut al lui Raul, Guti a finalizat cu gol o actiune in careu a lui Robinho si a pecetluit soarta meciului.


Grupa G


Betis Sevilla a demonstrat marti seara de ce este frumos fotbalul. Spaniolii porneau cu sansa a doua in fata lui Chelsea, insa englezii au capotat pe stadionul „Manuel Ruiz de Lopera“, suferind primul esec al sezonului. Putini credeau ca Betis, ajunsa pe locul 17 in Primera si invinsa la scor in ultimele partide, va putea tine piept masinariei perfecte construite de Jose Mourinho, mai ales ca era vaduvita de trei piese de baza, iar dupa 20 de minute a mai pierdut doua, Nano si Oliveira, principala sa arma de atac, parasind terenul accidentati. Paradoxal, ghinionul brazilianului s-a dovedit cu noroc pentru echipa, inlocuitorul sau, Dani, marcind dupa trei minute golul care a adus victoria gazdelor, la capatul unei faze de toata frumusetea.


Aroganta lui Mourinho s-a transformat treptat in uimire, vazind cum o echipa decimata de accidentari, pe care o desfiintase in etapa precedenta (4-0), tinea in sah vedetele sale. Cu mult eroism, destula stiinta a jocului si suficient noroc (mingea trimisa de Essien a lovit ambele bare laterale, refuzind sa intre in poarta), Betis a reusit insa sa pastreze acel 1-0 din prima repriza si a mai salvat din imaginea proasta pe care si-o crease in ultima luna.


In celalalt meci, Liverpool nu a avut emotii cu Anderlecht, Morientes, Luis Garcia si Cisse punctind pentru victoria clara a „cormoranilor“ prin care au luat fata lui Chelsea in grupa.


Grupa H


Lui Roberto Mancini i-a trecut glontul pe la ureche, Interul fiind aproape de o infringere pe „San Siro“ in fata lui FC Porto. In minutul 16, Hugo Almeida a izbutit golul serii in Liga, invingindu-l pe Julio Cesar dintr-o lovitura libera de la 35 de metri, mingea oprindu-se in vinclul portii italiene. Nerazzurri au suferit in prima repriza, insa Mancini a gasit mutarea cistigatoare. L-a scos pe Adriano, destul de sters, si l-a trimis in teren pe Julio Cruz, iar argentinianul a intors soarta meciului. A transformat sigur penaltiul obtinut de Pizarro (’75), peste sapte minute punctind pentru 2-1, scor cu care Inter s-a instalat confortabil in fruntea grupei.


La Bratislava, Artmedia a remizat cu Glasgow Rangers, 2-2, reusind sa egaleze de fiecare data dupa ce scotienii au trecut in avantaj. Oaspetii au punctat prin Prso (‘3) si Thompson (’44), dar slovacii au gasit si ei drumul spre gol, prin Borbely (‘8), Kozak (’59), aratind ca sint o echipa care poate emite pretentii la calificarea in optimi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS