7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu a cerut, Abramovici a platit

Mutu a cerut, Abramovici a platit

Presa engleza a scris ieri ca gruparea Chelsea ar putea fi sanctionata de Federatia Engleza de Fotbal (FA), dupa dezvaluirile facute de fostul atacant al echipei londoneze, Jimmy Floyd Hasselbaink, in autobiografia sa, in care este mentionat si numele lui Adrian Mutu. Hasselbaink a dezvaluit ca patronul clubului Chelsea, Roman Abramovici, s-a oferit sa dubleze primele pentru fiecare jucator dupa ce Adrian Mutu, in prezent component al echipei Juventus Torino, a glumit cu el in privinta unei mariri a recompenselor.


Fostul atacant olandez a scris ca atit el, cit si coechipierii sai de la Chelsea au incasat prime ilegale de 100.000 de lire sterline in sezonul 2003/2004, pentru eliminarea formatiei Arsenal Londra din Liga Campionilor, in urma unei glume facute de Mutu in vestiar. Fotbalistul a precizat ca primele promise initial erau de doar 50.000 de lire sterline, iar regulamentul Premier League prevede ca toate primele trebuie sa fie mentionate in contractele jucatorilor la inceputul fiecarui sezon si ca sumele nu se pot schimba pe parcursul campionatului.


„La inceputul sezonului, Abramovici ne promisese cite 50.000 de lire sterline pentru situatia in care am fi acces in semifinalele competitiei. In schimb, la sfirsitul lunii, in conturile noastre erau cite 100.000 de lire sterline, nu cele 50.000 de lire sterline promise“, a scris olandezul.


Chelsea Londra a negat veridicitatea afirmatiilor facute de Hasselbaink, fotbalist care a parasit echipa londoneza in iulie 2004 si in prezent evolueaza la Middlesbrough. Gruparea londoneza a mentionat ca nu a incalcat regulamentul Premier League. „Nu s-a facut nici o plata catre jucatorii echipei Chelsea, prin care sa se incalce vreun regulament. Premier League a contactat atunci clubul Chelsea in legatura cu acest subiect. Nu este nimic de anchetat“, se precizeaza intr-un comunicat al clubului Chelsea.


Daca se va dovedi ca a incalcat regulamentul, clubul Chelsea ar putea fi sanctionat cu amenda, suspendare sau depunctare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS