12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlatim tribut tineretii

Platim tribut tineretii

Mioveni, stadion „Dacia“, disputa apriga intre FC National si Universitatea in optimile de finala ale Cupei României. „Bancarii“ porneau favoriti in privinta calificarii, datorita experientei si nivelului din care proveneau, in timp ce Universitatea, indemnata de ambitia olteneasca si dorinta de afirmare, a incercat marea cu degetul. Si a reusit intr-un fel sa-si atinga obiectivul, dupa 120 de minute de joc tabela de marcaj fiind imaculata. Ce s-a intimplat la loviturile de departajare nu a tinut de valoare, ci mai degraba de sansa si de inspiratie, ratarea calificarii de catre Universitatea datorindu-se „bancarului“ Florin Prunea, un fost portar de nationala, cu vasta experienta. Oricum, fanii olteni au vazut capacitatea lotului alb-albastru, speranta de a reveni in Divizia A fiind amplificata si mai mult dupa aceasta partida, in care Ovidiu Stinga a folosit trei juniori, A. Ionescu, Stavaru si Gingioveanu, media de virsta a restului echipei fiind de 22 de ani.


Universitatea a inceput meciul nesperat de bine, Salih avind o posibilitate uriasa de a marca inca din minutul doi, dar nu a fost sa fie, lucru consemnat si in minutul 37, cind a plasat cu capul centrarea „olandezului“, interventia lui Nae fiind providentiala. Apoi, Stinga, Dorel Stoica, Daniel Mihai si Andrei Ionescu l-au evidentiat pe Nae, aflat intr-o zi de gratie, si totul decurgea conform viselor alb-albastre.


In repriza secunda, Universitatea nu a mai reusit sa domine ostilitatile in aceeasi masura, dar nici nu a fost depasita de evenimente, Salih fiind protagonistul altor ratari monumentale. „Bancarii“ au replicat prin Griffiths, Lita, Burca, Ionut Savu si Marian Savu, insa Bornescu si compania au fost la post, egalitatea fiind pecetluita in timpul regulamentar.


Reprizele de prelungire nu au mai avut aceeasi intensitate in joc, oboseala aratindu-si coltii in ambele tabere, Marian Savu si Daniel Orac (intrat in minutul 85 in urma accidentarii lui Salih) fiind protagonistii singurelor ocazii notabile. Din nou remiza… si loviturile de pedeapsa aveau sa decida soarta unui meci frumos, „de Divizia A“, cum spunea Catalin Necula, antrenorul lui FC National. Din pacate, Bornescu si Mitchell nu s-au dovedit atit de sireti incit sa-l pacaleasca pe „vulpoiul“ Prunea, care a anticipat coltul executantilor. Si totul s-a naruit… Universitatea a iesit din cursa.


Eliminarea din Cupa României are si o parte pozitiva, Stinga si compania urmind sa se concentreze mai mult asupra campionatului, la finele caruia au obligatia de a se pozitiona pe primul loc, atingind obiectivul propus. Prima confruntare serioasa va avea loc chiar miine, pe stadionul „Ion Oblemenco“, de la ora 19.00, cind suporterii nu ii pot ajuta pe juveti in disputa cu CS Otopeni, o grupare avida de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS