16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMinerul Matasari si-a facut planuri de salvare

Minerul Matasari si-a facut planuri de salvare

Minerul Matasari incearca sa paseze „lanterna rosie“ a clasamentului rivalei sale FC II Sibiu, acest lucru fiind posibil cu conditia ca oltenii sa termine disputa invingatori. Conducatorii echipei isi fac deja planuri pentru retur, demarind o campanie de cautare de fotbalisti, care sa mentina echipa in Divizia C. Gilortul Carbunesti nu are prea multe sanse de victorie la Sebes, in timp ce EMC Rovinari nu concepe decit trei puncte la Moi, cu Florin Bejinaru pe banca tehnica.


Minerul Matasari – FC II Sibiu


Pe principiul „daca nu acum, atunci cind?“, Minerul Matasari abordeaza jocul cu FC II Sibiu ca pe unul al revirimentului, victoria fiind singura varianta luata in discutie de gruparea gorjeana. Echipa ardeleana este cel mai abordabil adversar al seriei, dar, din pacate, nici „minerii“ nu mai sint pe teren propriu ce erau odata. Elevii lui Ion Solea nu s-au intilnit cu succesul in actuala editie de campionat si spera ca acum sa puna capat acestui record negativ in istoria clubului. Doar juniorul Fotescu, accidentat, este indisponibil, restul lotului fiind apt din punct de vedere medical.


Conducerea a dat uitarii ultimatumurile si a gindit un plan de bataie pe termen lung, obiectivul fiind salvarea de la retrogradare a Minerului Matasari. Incepind din aceasta saptamina, s-a pornit o actiune de urmarire a fotbalistilor din diviziile D, C si chiar B, fiecare antrenor al clubului avind obligatia sa propuna trei nume care sa se preteze la Minerul Matasari. „Fiecare antrenor va fi obligat sa gaseasca trei jucatori care sa se preteze la Minerul Matasari, iar la sfirsitul turului sa facem o selectie, urmarindu-i in doua-trei jocuri cu echipe puternice“, a spus directorul sportiv Tanasie Ghimis.


Meciul „suferintei“ este arbitrat de o brigada din Craiova, cu Omar Dumitrica la centru, ajutat de Catalin Cotora si de Radu Vitan.


CSM Sebes – Gilortul Carbunesti


Teoretic, gorjenii au o misiune imposibila la Sebes, in fata singurei formatii din serie care nu a facut cunostinta in acest sezon cu infringerea. Practic, Gilortul ar mai avea o sansa, CSM Sebes nefiind asa redutabila pe teren propriu, unde a remizat de trei ori. Oltenii sint motivati si fotbalistic si financiar, deoarece conducerea le-a achitat in aceasta saptamina salariile, fiind cu drepturile banesti la zi. Belu ispaseste ultima etapa de suspendare dupa cartonasul rosu primit cu Sparta Medias. Antrenorul principal, Gabi Rascol, spera intr-un rezultat de egalitate la Sebes, acolo unde alte trei echipe au obtinut cite un punct. „Au trei egaluri pe teren propriu. Noi ne ducem sa luam un punct“, si-a propus Rascol. Jocul este condus la centru de Deszo Hompoth, ajutat de Sorin Cioltaus si Cristian Petrean.


EMC Rovinari – Soda Ocna Mures


„Satelitul“ echipei Pandurii s-a descurcat mai greu in ultimele etape pe teren propriu, dar Florin Bejinaru spera sa nu mai piarda puncte acasa, mai ales ca echipa sa are moral bun dupa victoria de la Lotru Brezoi. Singurii indisponibili sint Dudau, suspendat, si Cotet, probleme medicale. Bejinaru ii da credit in continuare juniorului Mindrut intre buturi, mai ales ca acesta s-a descurcat bine la Brezoi. Jocul este arbitrat la centru de George Radulescu, ajutat de asistentii Octavian Dinu si Daniel Mitruti. Celelalte partide: Inter Petrila – Inter Blaj, Minerul Uricani – Sparta Medias, FC Oltchim – Metalul Aiud, CS Vulcan – Genessis Brezoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS