24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii bat la portile Europei

Românii bat la portile Europei

Pentru prima oara dupa 18 ani, trei echipe românesti angrenate in Cupa UEFA au terminat neinvinse prima mansa a turului intii al competitiei


Meciurile din mansa a doua a primului tur al Cupei UEFA se vor disputa astazi. Cele 40 de formatii care vor obtine calificarea in faza urmatoare a competitiei vor fi distribuite in opt grupe de cite cinci echipe. Echipele românesti care joaca in aceasta faza a competitiei au sanse mari sa acceada in faza grupelor. Pentru prima oara dupa 18 ani, trei echipe românesti angrenate in Cupa UEFA au terminat neinvinse prima mansa a turului intii al competitiei. Cele trei reprezentante ale fotbalului românesc in Cupa UEFA au facut in urma cu doua saptamini un pas mare catre calificarea in faza superioara a competitiei, dupa ce au obtinut doua victorii (Steaua si Dinamo) si un egal (Rapid) in prima mansa a turului inaugural.


Rapid – Feyenoord


Rapid Bucuresti a obtinut o remiza nesperata in fieful echipei olandeze Feyenoord, scor 1-1, profitind si de faptul ca meciul s-a desfasurat fara spectatori. In partida de astazi, din Giulesti, care va incepe la ora 19.00 (TVR 1, in direct), elevilor lui Razvan Lucescu le-ar fi suficienta o remiza alba, insa rapidistii stiu ca este periculos sa joace la 0-0 in fata unei echipe cu o forta ofensiva impresionanta. „E un meci foarte greu, important pentru noi. Dar am convingerea ca Rapid va reveni, asa cum a facut-o de foarte multe ori dupa momente grele. Intilnim o forta din Europa, o echipa in mare forma, pe care trebuie sa o tratam asa cum se cuvine“, a spus Razvan Lucescu.


Steaua – Valerenga


Elevii lui Oleg Protasov au abordat meciul de la Oslo, cu Valerenga, din prima mansa a turului intii al Cupei UEFA, hotariti sa-si ia revansa in fata norvegienilor, dupa ce au ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor, fiind eliminati de Rosenborg. La capatul unui meci pe care l-a controlat in totalitate, Steaua s-a impus cu 3-0, luind astfel o optiune serioasa in privinta calificarii in grupele Cupei UEFA. Meciul retur se va juca astazi, de la ora 20.00 (TVR 1, in direct), pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanta, arena din Ghencea fiind suspendata. Protasov si-a avertizat elevii sa trateze cu responsabilitate jocul cu norvegienii: „Trebuie sa tratam cu seriozitate meciul de la Constanta si abia apoi putem spune ca sintem in grupe“.


Everton – Dinamo


Una dintre marile surprize ale primului tur al Cupei UEFA este victoria categorica pe care Dinamo a obtinut-o in fata lui Everton, scor 5-1, echipa care a incheiat sezonul trecut pe locul al patrulea in Premier League. „Sintem favoriti la calificare, desi stiu ca nu vom avea un meci usor la Liverpool“, a spus antrenorul Andone despre partida care se va disputa in aceasta seara, de la ora 21.45 (TVR 1, in direct), la Liverpool. La rindul sau, managerul echipei Everton, David Moyes, s-a declarat increzator in sansele echipei sale. „Cu siguranta vom incerca sa mergem mai departe. Vom incerca sa marcam goluri in meciul cu Dinamo si in acelasi timp sper sa eliminam echipa din Bucuresti“, a spus Moyes.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS